schermafbeelding-2016-11-21-om-16-34-411. Margreet, jij bent de kwartiermaakster van GCN’s Corporate Legal Tech Denktank – Waarom vind je het belangrijk dat General Counsel zich verdiepen in Legal Tech?

In diverse industrieën is een trend gaande die E-transformation heet, oftewel steeds meer digitaliseren van processen om dingen sneller te kunnen en vooral ook om gebruikers/klanten via self-service portals in staat te stellen de dingen zelf te doen op een moment dat het hen uitkomt. Ook social media zijn instrumenten die steeds vaker ingezet worden voor klantcommunicatie, doen van aanbiedingen en vormen van contractering. Voor juridische afdelingen is het KEY om te begrijpen wat er binnen een organisatie gebeurd en deze ontwikkelingen te vertalen naar de juridische wereld. Maar goed dat is “de wereld begrijpen buiten je eigen werkterrein” en dan kan je in de vertaalslag nog steeds prima uit de voeten met dikke boeken, pen en papier. Dus who needs Legal Tech??

Ik wel in ieder geval!! Ik denk dat veel van mijn GC collega’s net als ik voor de uitdaging staan dat meer werk met dezelfde, dan wel minder, mensen gedaan moet worden en/of dat nieuwe manieren van werken vragen dat ook de afdeling Legal mee gaat in die nieuwe manieren van werken. En dat vraagt een andere manier van het geven van je adviezen.

Naar mijn mening kun je Legal Tech heel goed in dergelijke situaties inzetten om het werk efficiënter te kunnen laten verlopen, maar vooral ook om repeterend werk over te laten nemen door een tool waarbij de gebruiker naar behoefte de output kan komen halen die hij nodig heeft. Met Legal Tech middelen kun je waarborgen dat de inhoud en kwaliteit van het eindproduct voldoet aan zowel de wet als de interne policies. De tijd die “overblijft” als gevolg van de inzet van Legal Tech middelen kan ingezet worden op de zaken die er werkelijk toe doen en waar je als afdeling het verschil kunt maken.

Ik zie met Legal Tech oplossingen ook een kans om meer inzicht te krijgen in eventuele juridische risico’s die er zijn, zodat maatregelen genomen kunnen worden om de impact ervan te beperken dan wel om Legal Tech in te zetten om het compliance level omhoog te krikken. Ideeën genoeg wat dat betreft! Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.

En mocht dit je nog niet over de streep hebben getrokken….. als je zelf al niet met Legal Tech gaat werken dan zal je als GC zeker geconfronteerd worden met zakelijke partners die wel met die Legal Tech solutions werken. Als je niet begrijpt wat dergelijke tooling doet en hoe je er mee moet werken, dan sta je sowieso al 2-0 achter in de onderhandelingen.

2. Op welke manier moet die verdieping plaatsvinden volgens jou?

Hoe moet die verdieping plaatsvinden? Tsja, hier kan ik eigenlijk geen one size fits all antwoord op geven. Maar als ik dan toch een suggestie mag doen, dan denk ik dat het begint met je open te stellen voor Legal Tech en te kijken wat deze nieuwe wereld aan mogelijkheden te bieden heeft. Zie het vooral niet als een bedreiging zou ik zeggen, maar als een kans! En dat geldt niet alleen voor de GC in een bedrijf maar ook zijn/haar teamleden. Legal Tech biedt m.i. zoveel kansen om je als jurist op de complexe zaken te focussen, in plaats van afgeleid te worden door minder uitdagende en repeterende klussen.

En een andere manier om je als GC te verdiepen in Legal Tech is denk ik ook vooral door het niet alleen te willen doen en zelf het wiel te gaan lopen uitvinden. De kracht van het GCN netwerk zou toch ook juist moeten zijn dat we in groepjes met elkaar gaan uitzoeken wat het ons kan brengen, hoe je het handig kunt implementeren cq hoe je issues waar je tegen aanloopt zou moeten oplossen, hoe de perfecte questionnaire samen te stellen om dat perfecte contract samen te stellen etc etc. De kans en kracht zit ‘m volgens mij ook in het samen durven doen en je daar kwetsbaar in durven op te stellen naar elkaar. Uiteraard moet je de grenzen van het mededingingsrecht bewaken maar het mooie aan het GCN netwerk is ook weer dat het niet sector gebonden is. Dus als GC-er in de telecomwereld kan ik prima sparren met iemand uit de staal-, bank of pensioensector als het gaat over het inzetten van Legal Tech solutions.

3. Welke uitdagingen heb jij momenteel als GC op het gebied van Legal Tech? Hoe helpt het je om complexe juridische dossiers te managen?

Als kwartiermaaksters van de Legal Tech Denktank zou je wellicht verwachten dat ik al een heel arsenaal aan tooling heb staan. Het tegenovergestelde is de praktijk. Op dit moment heb ik nog maar heel beperkt Legal Tech Solutions geïmplementeerd, dus in zoverre heb ook ik nog een lange weg te gaan. Maar ik sta echt te popelen om die weg in te slaan, want ik zie heel veel voordelen en opportunities. De tooling die ik wel heb, zorgt er voor dat ik – mits goed bijgehouden – met een simpele druk op de knop overzicht heb van de lopende procedures en bijbehorende exposure van de dossiers die bij mijn medewerkers in behandeling zijn. Grootste uitdaging om meer Legal Tech Tooling gerealiseerd te krijgen zijn vooral TIJD, GELD en RESOURCES. Het neerzetten van goeie tooling is een flinke investering en is iets wat “’on top off” het reguliere werk komt. Maar als we die uitdaging met meerderen tegelijk aan, dan kom je er samen wel met een nog beter resultaat.

Over Margreet en haar rol als GC bij T-Mobile

Margreet HoekstraMargreet Hoekstra, 44 jaar getrouwd, 2 kinderen (7 en 9).

In 1996 als juridisch adviseur begonnen bij DDV Telecommunications Consultancy en inmiddels dus meer dan 20 jaar werkzaam in de Telecom sector. Sinds juni 2002 werkzaam bij Ben/T-Mobile. Daar begonnen als bedrijfsjurist en vanaf 2006 manager geweest van het Regulatory team en uiteindelijk opgeklommen tot Directeur Juridische Zaken, Regelgeving & Compliance, een functie die zij sinds 1 augustus 2013 uitoefent. Ooit een pur sang specialist in telecommunicatierecht maar inmiddels een allround jurist met flinke dosis management ervaring. Veranderingen zijn een uitdaging en bieden nieuwe kansen is het motto.

Ik zeg altijd dat ik als General Counsel van T-Mobile 3 takken zo niet 4 takken van sport beoefen want de terreinen die onder mijn hoede vallen hebben ieder zo zijn eigen dynamieken en vergen verschillende competenties. En dan komen daar nog de managementtaken bovenop waarbij het niet alleen het managen van je team betreft maar natuurlijk ook de financiën, zorgen dat je team begrijpt waar de organisatie naar toe gaat en hoe je daar als afdeling een bijdrage aan kunt en moet leveren. Kortom, als GC-er ben je een veelzijdig sportman/sportvrouw.