RandstadRandstad bestaat sinds 1960, toen onze oprichter Frits Goldschmeding met een studievriend zijn ondernemingsreis begon met Uitzendbureau Amstelveen dat hij als snel omdoopte in Randstad, zijn territoriale ambitie in die tijd. Nu zijn wij gevestigd in 40 landen, in alle delen van de wereld. Ons belangrijkste merk is Randstad maar daarnaast gebruiken wij andere merken zoals Tempo-Team, Yacht en Randstad Sourceright. Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen.

Wij combineren lokale expertise met onze internationale spreiding, net zoals veel van onze grote klanten. We hebben 4750 vestigingen, een omzet van ruim 20 miljard euro, ongeveer 36.000 corporate medewerkers en daarnaast dagelijks gemiddeld ruim 660.000 mensen aan het werk.

Onze belangrijkste drijfveer is mensen helpen werk te vinden; mensen en organisaties te ondersteunen in het realiseren van hun ware potentieel. Randstad is gericht op het succesvol maken van haar kandidaten en klanten. Om dit te bereiken werken wij hard aan onze digitale transformatie via onze nieuwe Tech & Touch strategie.

Onze kernwaarden zijn bepalend voor de bedrijfscultuur. Met deze waarden werken wij al sinds vele jaren en kenmerken nog steeds hoe we met elkaar en onze omgeving omgaan;  kennen, dienen, vertrouwen, streven naar perfectie en simultane belangenbehartiging. De waarden dienen als een kompas voor iedereen bij Randstad, leiden ons gedrag en vertegenwoordigen de fundamenten van onze cultuur.

De verantwoordelijkheden van Group Legal
Alle corporate juridische zaken, compliance waaronder “data protection” en mededingingsrecht, M&A, intellectueel eigendomsrecht, corporate secretarial, maar ook juridische ondersteuning voor internationale klantencontracten, en juridisch advies aan andere holding afdelingen en werkmaatschappijen in de 40 landen. De juristen in onze vestigingslanden zijn zelf verantwoordelijk voor lokale klantencontracten en compliance met lokaal arbeidsrecht en hebben een functionele lijn naar de Managing Director Group Legal, James King, waar ik aan rapporteer. Kwartaal overleg voorziet in de behoefte van uitwisseling van expertise, afstemming en overleg. Jaarlijks komen de General Counsel van de vestigingslanden bij elkaar, samen met Group Legal om nieuwe onderwerpen en uitdagingen te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar waren we te gast bij onze Portugese collega’s in Lissabon; volgend jaar zal het waarschijnlijk weer Diemen zijn.

Iedereen doet dagelijks advieswerk met daarnaast gespecialiseerde activiteiten om het werk afwisselend te houden.

De belangrijkste uitdaging(en)
Als onderneming gaan we door een van onze grootste transformaties tot nu toe met de Tech & Touch strategie. Werkelijk waarde toevoegen voor klanten en kandidaten in een wereld waar digitaal de nieuwe werkelijkheid is. Op een slimme manier integreren van digitale HR technologie met de “human touch”; het onderhouden van persoonlijke en relevante contacten met klanten en kandidaten.

Vanwege de vele acquisities in de laatste jaren, meerdere investeringen in HR technologie ondernemingen via het Randstad Innovation Fund en de oprichting van de Digital Factory om nieuwe digitale concepten te ontwikkelen en wereldwijd te implementeren, moeten we op juridisch gebied snel aanhaken en bijblijven bij deze digitale ontwikkelingen om onze collega’s juridisch zo goed en pragmatisch mogelijk te ondersteunen.

Op HR gebied proberen wij intern ook mee te innoveren en zijn daarom afgestapt van de jaarlijkse traditionele performance cyclus. Met de introductie van Great Conversations voor performance management streven wij naar het creëren van een cultuur met regelmatige (tweezijdige) feedback en coaching op basis van gezamenlijk geformuleerde werkprestaties en ontwikkelingsdoelen.Schermafbeelding 2017-09-07 om 14.35.32

Deelname aan GCN en het GC NL Najaarscongres 2017
GCN brengt regelmatige updates omtrent innovatie ontwikkelingen in het juridische landschap zodat het eenvoudig is om bij te blijven. De GCN congressen bieden daarnaast de mogelijkheid om persoonlijke contacten te onderhouden en te luisteren naar interessante presentaties. Het organiseren van de GC NL Intervisiegroepen in kleinere verband geeft de mogelijkheid van wat meer diepgaand uitwisselen van ervaringen. In een notendop bijna alles wat een eindverantwoordelijke bedrijfsjurist nodig heeft.

Wij hechten veel waarde aan het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere General Counsel en de congressen van GCN bieden hier een uitstekend forum voor en daarom hosten wij graag het General Counsel NL Najaarscongres 2017 op 6 oktober aanstaande.

Marianne Scholten, Director Group Legal Randstad Holding

Marianne Scholten, Director Group Legal Randstad Holding