Mischa Menheere, kwartiermaker GCN Denktank Legal Management

Mischa, jij bent de kwartiermaker van GCN’s Legal Management Denktank – Waarom vind je het belangrijk dat General Counsel zich verdiepen in Legal Management? Ik denk dat een groot deel van de dagbesteding van GCs bestaat uit het managen van hun Legal department. Het managen van je teamleden, projecten, workflows en budget. Zeker ten aanzien […]

You are unauthorized to view this page.

Over de auteur(s)

Mischa Menheere, General Counsel bij ICL Group en kwartiermaker van GCN’s Legal Management Denktank
Mischa Menheere (36) is sinds april 2014 werkzaam als General Counsel & Compliance Officer Europe bij ICL Group en maakt onderdeel uit van ICL’s European Executive Committee. Met een team van 11 legal professionals geeft hij legal support aan 6 business units in 14 jurisdicties. Hiervoor vervulde hij de rol als Company Secretary & Compliance Manager bij verschillende divisies binnen ICL en was hij advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek op de secties M&A en Corporate Litigation.

ICL Group is een wereldwijd opererend chemisch bedrijf met een focus op drie markten: landbouw, voedsel en de industrie. ICL bedenkt en ontwikkelt innovatieve oplossingen die terugkomen in producten die we elke dag direct of indirect gebruiken. Zoals gewassen en groenten die groeien dankzij gespecialiseerde meststoffen, die zorgen voor hogere oogstopbrengsten en zo helpen de groeiende wereldbevolking te voeden. Ook levert ICL essentiële basisgrondstoffen voor een hogere voedselkwaliteit. Of meubels en auto’s die voorzien zijn van ICL’s levensreddende brandvertragers. ICL heeft een wereldwijd netwerk van fabrieken en kantoren in meer dan 30 landen, verspreid over 5 continenten, waar in totaal ongeveer 13.000 mensen werken. Omzet in 2016 is USD 5.4 miljard.