IMG_0487

 

Dat iets wettelijk is toegestaan, betekent niet automatisch dat het aanvaardbaar is

Gewenste bedrijfscultuur: een extra uitdaging voor General Counsel

Tijdens het druk bezochte General Counsel NL Jaarcongres op 15 april jl. gaven drie inspirerende sprekers vanuit de Koningszaal in Artis hun visie op Cultuur en Gedrag voor General Counsel. In diverse kleine groepen werd er druk over verder gesproken.

Waarom dit onderwerp?

Natuurlijk: een General Counsel waakt er voor dat bedrijven zich houden aan wetten en regels en is bewust actief met Legal Risk Management. Maar of dit bedrijf breed wordt opgevolgd, heeft alles te maken met de bedrijfscultuur en het gedrag van het topmanagement. Gestuwd door nieuwe Governance-inzichten en de media, ontwikkelen Raden van Bestuur steeds vaker een expliciete visie op de gewenste bedrijfscultuur en gedrag. Meestal aan de hand van prikkelende dilemma’s en morele discussies.

Assertieve General Counsel pakken hier hun verantwoordelijkheid en helpen de board daarbij: GCs zijn immers specialist in het afwegen van diverse belangen. En dan komt de praktijk: hoe pakt het nieuwe beleid uit bij nieuwe dilemma’s? GCs zullen hierover steeds opnieuw het gesprek met het management moeten aangaan. Best een uitdaging!

Een streep door korte termijn denken

Sietze Hepkema was tot voor kort Chief Governance & Compliance Officer binnen SBM Offshore: een bijzonder dynamische periode. Momenteel is hij nog als commissaris aan het bedrijf verbonden. Niet alleen in zijn periode bij SBM, maar ook als managing partner van een van de grootste internationale advocatenkantoren, heeft hij een bijzondere interesse gekregen voor het belang van een gezonde bedrijfscultuur. Als lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance heeft hij er dit voorjaar daarom actief voor gezorgd dat het begrip Cultuur een expliciete plek krijgt in de nieuwste Governance Code. Wat de commissie verder heeft nagestreefd, is de Code meer levend maken. Weg van de traditionele inrichting en terug naar transparante principes. Maar waar gaat het nu dan mis? “We moeten af van het korte termijn denken. Beperkte groepen stakeholders en dominante CEO’s staan lange termijn waarde creatie in de weg”, zo gaf hij aan.

De rol van de General Counsel

Sietze: “Een General Counsel draagt zorg voor het bevorderen van de openheid en durft tegenspraak te bieden aan de boardroom. Als GC ben je medeverantwoordelijk voor de tone at the top: ga het gesprek aan met je meerdere(n). Sta je alleen niet sterk genoeg, zoek een partner in de tweede of derde line of defense en bundel de krachten. Cultuur moet een evidentie worden.”

Nederigheid volgens Jimmy Nelson

De fotograaf en maker van het boek ‘Before they pass away’ bezoekt alle uithoeken van de wereld om authentieke stammen te fotograferen. Zijn ontmoetingen met de mensen achter de stammen gaan hand in hand met nederigheid, kwetsbaarheid en oprechtheid. Zonder deze emoties maakt hij geen contact met de mensen en krijgt hij ze nooit voor zijn camera. Wat hij de GC wil meegeven, is dat écht contact maken alles te maken heeft met jezelf openstellen. Cultuur en Gedrag in optima forma. En met deze woorden, die het overdenken waard zijn, gaan de gasten in gemixte groepen Artis in. Lunchen, kennis delen, elkaar beter leren kennen én aapjes kijken.

General Counsel NL Roundtables

FullSizeRender

Ook dit keer vormden afwisselende Roundtables een zeer hoog gewaardeerd onderdeel van de dag. De aanwezigen kozen twee thema’s uit tien actuele onderwerpen en deelden kennis en ervaringen in een professionele en informele setting. Als moderators trad steeds een tandem op van enerzijds een General Counsel en anderzijds een ter zake kundige GCN-Partner. Onder leiding van dagvoorzitter Margriet Vroomans gaven enkele GC-moderatoren aansluitend plenair feedback over verschillende opmerkelijke bevindingen. Zie hier het overzicht van de onderwerpen en moderators.

De dilemma’s van Fons Trompenaars

Als enige Nederlandse managementdenker staat prof. dr. Fons Trompenaars in de Thinkers50, een prestigieuze lijst met beste goeroes van de wereld. Inmiddels heeft hij meer dan tien boeken geschreven over onderwerpen als creativiteit, dienstbaarheid en spiritueel leiderschap. Hij is expert in het overbruggen van multiculturele verschillen in het bedrijfsleven en promoot met pakkende voorbeelden het ‘dilemma denken’: het integreren van tegengestelde waarden op een manier die het mogelijk maakt om de positieve aspecten van beide benaderingen te honoreren. Bijzonder waardevol om in te duiken voor General Counsel die vaak werken in internationale teams. Op deze manier wordt het gemakkelijker om gedeelde normen en waarden te ontdekken op terreinen als integriteit en respect. De humor en levenservaring van Fons maakten zijn keynote tot een inspirerende afsluiting van het General Counsel NL Jaarcongres 2016.

Als je meer wilt lezen over het thema Cultuur & Gedrag, hieronder enkele interessante artikelen uit het FD.

  • Artikel 1: CEO moet loon zelf uitleggen: FD-2016212
  • Artikel 2: Is strategie nog wel strategie: FD-20160305
  • Artikel 3: Cultuur van organisatie doet niets, mens doet ertoe: FD-20160310

De presentatie van Fons Trompenaars kunt u hier downloaden:

Schermafbeelding 2016-05-25 om 11.28.58