Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie

26 juni 2018

Beste GC,

Drukke maar ook mooie tijden bij GCN! Met trots zijn we het derde General Counsel NL Benchmarkonderzoek gestart: vergeet je het svp niet in te vullen? Verder zijn we bezig met de inschrijvingen voor het unieke GC Executive Program met bijzondere GCs uit binnen- en buitenland. Er zijn nog plekken, dus meld je nu aan! En kijken we terug op 10 interactieve intervisiesessies. Deze nieuwsbrief staat in het teken van Legal Tech solutions for GCs. Doe er je voordeel mee en graag tot na de zomervakantie.

PS: noteer vast in de agenda: donderdagmiddag 11 oktober het General Counsel NL Najaarscongres in Den Haag.

GC Executive ProgramHet General Counsel Executive Program is een academisch én praktisch ‘mini-MBA’ van één compacte week dat zich inmiddels kan meten met de allerbeste Executive Programs in binnen- en buitenland. Maar dan is het GCEP als enige specifiek gericht op ervaren GCs die zich verder willen ontwikkelen. Met o.a. de beste gasthoogleraren van Erasmus University / Rotterdam School of Management. En ook bijvoorbeeld de unieke mogelijkheid om een dag lang met een kleine groep privé onderwijs te krijgen van Professor Richard Susskind over Legal Operations / Legal Tech en een inspirerende dag over Leadership for GCs door goeroe Kevin Murray. Dit najaar is het GCEP van zondagmiddag 14 oktober tot en met vrijdagmiddag 19 oktober a.s. in Het Roode Koper op de Veluwe. Over de ‘value for money’ laten we graag enkele alumni aan het woord. Naast inschrijvingen van ervaren GCs uit het buitenland doen ook meerdere GCN’ers mee. De inschrijving loopt nu en we zouden zeggen: gun het jezelf!

GC aan ’t woord

GCN-lid Anja van Bergen werkt vanuit London als GC en Member van de Executive Committee van Nomad Foods, bekend van onder meer Iglo. Lees hier over haar uitdagingen!

Artificial Intelligence for Legal Depts

Artificial intelligence can be a valuable tool for legal departments when they use the right technology for the right task. What should GCs know about AI to ensure they can take advantage of its benefits? Mark Stapleton of Wolters Kluwer’s ELM Solutions explains

Hoe smart is een smart contract?

Wat is een smart contract, waar biedt het oplossingen voor en is het ook daadwerkelijk slim? Een korte beschouwing van Jasper Geerdes en Jurriaan Jansen van Norton Rose Fulbright

Global solutions for compliance

New technology enabled solutions can support the legal team with their global obligations and compliance, bring control and reduce the risks of legal entities. Nienke Roetert Steenbruggen and Martine van Oijen of Deloitte Legal explain.

Legal Tech in een M&A deal

Innovation Ambassador Patricia Hofsteenge van Baker McKenzie beschrijft hoe het gebruik van Legal Tech een General Counsel kan helpen in een M&A deal. 

The need for the legal market to change

Petra van Hilst, Founder of GCN, recently published an article in Thomson Reuters’ Forum Magazine on how the legal industry can operate on the same level of efficiency that is standard in most other industries.

Kosten externen beheersen

Het beheersen van kosten voor externe juridische dienstverleners is belangrijk voor GCs. Maar de budgetverhouding intern-extern verandert nauwelijks. Jan Scholtes van ZyLAB vraagt zich af waarom technologie nog zo weinig wordt ingezet als sleutel tot kostenbesparing.

Litigation applicatie biedt transparantie

Wel of niet een civiele procedure starten? Of toch schikken? Marcel Rugyvoorn van Van Benthem & Keulen geeft aan hoe een Legal Tech applicatie GCs kan helpen bij financiële én procedurele transparantie. 

Legal Tech verbetert samenwerking

Technologie kan GCs helpen om beter zicht te krijgen op juridische processen. Joost Schmaal van Kennedy Van der Laan nodigt GCs uit om advocaten hierbij te betrekken, zodat GCs het proces kunnen optimaliseren.

Tribes zorgen voor draagvlak Legal Tech

Door te gaan werken met tribes geeft Daan Horbach van Hill & Knowlton Strategies tips om Legal Tech te kunnen laten werken voor de eindgebruiker. 

Big data maakt kennis met big law

De datarevolutie is definitief doorgedrongen in de juridische wereld. Nieuwe initiatieven slaan een brug met de technologiesector met als doel dat cliënten er van profiteren. Zo is Dentons gestart met een bureau dat technologie gebruikt om vorm te geven aan de disruptie die de juridische sector transformeert.

Legal Tech: andere mind- en skillset

Esther Albers en Mark-Jan Arends van Clifford Chance delen hoe het kantoor technologie in het DNA van advocaten brengt. 

GC NL Najaarscongres 2018

Save the Date!
GC NL Najaarscongres:
It’s all about contracts 11 oktober van 13.00-19.00 uur bij de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag.

Where General Counsel meet

and share best practices

GCN Benchmark

Alle GC in Nederland hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het GC NL Benchmarkonderzoek 2018. Lees hier wat het onderzoek je oplevert en waarom deelname interessant voor je is.

GCN Denktank

Op 5 juli treffen de deelnemers van de Corporate Legal Tech Denktank elkaar bij DigiBase in Nieuwegein. Laurens Bruggink, Hoofd JuZa van VolkerWessels host deze bijeenkomst.

Info GCN Denktanks

Partner Activiteiten

GCN Partners organiseren interessante bijeenkomsten gericht op GCs en hun teamleden. Deze brengen wij hier graag onder de aandacht.

Lees meer

GC NL Nieuwsbrieven

Di 11/09
It’s all about ContractsDi 06/11
Legal Operations & SourcingDi 18/12
Vooruitblik 2019

GC NL Intervisie

In november treffen alle GC NL Intervisiegroepen elkaar weer.

Info GCN Intervisie

Deelnemen aan GCN?

Nog niet aan boord van GCN? Meld je aan en word ook GCN-er!

Meld je aan

GC Executive Program

Register now for the next run of the General Counsel Executive Program, the “Mini-MBA” for GCs:
October 14-19th, 2018

More info GCEP

voorkeur wijzigen | contactafmelden | privacy

Twitter

LinkedIn

Website