8 februari 2018

Beste General Counsel,

Deze eerste nieuwsbrief van 2018 staat in het teken van wat wij als General Counsel het liefste willen voorkomen: Litigation & Arbitration. Graag tot snel bij een van de General Counsel NL Intervisiebijeenkomsten of op het General Counsel NL Jaarcongres 2018 op 19 april in Baarn.

GCEP 2018 | 1

Last week 22 GC from all over the world attended the international General Counsel Executive Program. Interested in what they learned and how they improved their strategic insights during this mini-MBA voor General Counsel?

General Counsel aan ’t woord

 

GCN spoke with Rosemary Martin, Group GC Vodafone & Executive Committee member, and her Dutch counterpart Barbara Jongerden, GC and Executive Director Legal and Regulatory at VodafoneZiggo, about their new ways of working.

Publicitair belang en reputatie

 

Iedereen weet dat de voormalige CEO van de NS werd vervolgd wegens fraude, maar ook dat hij daarvan werd vrijgesproken? Anthony Hellegers van Hill & Knowlton over de publicitaire winst- en verliesrekening van rechtszaken

Netherlands Commercial Court

 

Partijen in complexe internationale handelsgeschillen kunnen straks in het Engels voor een Nederlandse rechter van het NCC procederen. Jeroen Regouw van Clifford Chance legt uit waarom een procedure bij het NCC een aantrekkelijk alternatief kan zijn.

Een zaak win je op de feiten

 

Jan Bart van de Hel en Marie-Claire Leijten van Stek schetsen verschillende mogelijkheden om informatie en bewijs te vergaren. Zij benadrukken daarbij het belang om aandacht te blijven houden voor de administratieve organisatie. Dat vergt volgens de auteurs soms ook een cultuuromslag.

See you in court?

 

Unfortunately any contractual relationship can take a turn for the worse. Hilde van der Baan of Allen & Overy explains what ways there are to get out of a dispute that needs to be settled.

Efficiënt dataonderzoek

 

Professor Jan Scholtes van ZyLab legt uit hoe Artificial Intelligence bij de organisatie, analyse en interpretatie van feiten in grote dataverzamelingen General Counsel helpt.

Arbitrage of toch de (overheids)rechter?

 

Christoph Jeloschek en Veerle van Druenen van Kennedy Van der Laan zetten de voor- en nadelen van arbitrage ten opzichte van procederen voor de rechter op een rij en geven praktische tips voor het maken van een goede keuze.

Modernisering bewijsrecht

 

De modernisering van bewijsrecht is in aantocht. Een speerpunt is volledige informatievoorziening door beide partijen vóór aanvang van de procedure. Anouk Rosielle en Florine Dunki Jacobs van Dentons Boekel leggen uit waarom een cultuurverandering in dossieropbouw essentieel is.

Beleid rondom seksuele intimidatie

 

Een werkgever dient zorg te dragen voor een seksuele intimidatie vrije werkvloer. Maartje Govaert van Norton Rose Fulbright legt uit waarom rechters niet altijd de juiste maatstaf toepassen in het geval van seksuele intimidatie en waar de werkgever rekening mee moet houden bij het opstellen van beleid hieromtrent.

Your Next U.S. Ediscovery Matter

 

Tina Shah of KrollDiscovery shares her top 5 tips which you need to keep in mind as General Counsel when transferring data to the U.S. as part of your next Ediscovery Matter.

Where General Counsel meet

and share best practices

GC NL JAARCONGRES

Op 19 april 2018 vindt van 10.00u tot 17.30u het GC NL Jaarcongres plaats. Het thema is New ways of working for GC: Transforming companies need transforming GC”. We gaan kennis uitwisselen over de rol van de GC en zijn of haar team als gevolg van de steeds sneller veranderende “paste of change” in de maatschappij en binnen bedrijven. Begin maart ontvang je de uitnodiging en start de inschrijving. Blokkeer je de datum alvast in de agenda?

GC NL INTERVISIE

Op dit moment treffen alle GC NL Intervisiegroepen elkaar weer. Waar?

  1. Adam 1: 15 feb bij Currence
  2. Adam 2: 6 feb bij PVH Tommy Hilfiger
  3. Adam 3: 8 feb bij SHV Energy
  4. Adam 4: 7 feb bij LeaseWeb
  5. Amersfoort: 8 feb bij KeyGene
  6. Utrecht: 13 feb bij NS
  7. DH/Rdam 1: 13 feb bij Greenchoice
  8. DH/Rdam 2: 13 feb bij GustoMCS
  9. Zuid-NL: 20 feb bij Shimano
  10. International GC: 13 maart bij Align Technology

Partner Activiteiten

GCN Partners organiseren interessante bijeenkomsten gericht op GCs en hun teamleden. Deze brengen wij hier graag onder de aandacht.

Lees meer

GC NL Nieuwsbrieven

Di 13/03
Thema: TransformationDi 15/05
Thema: Finance & TaxDi 26/06
Thema: Legal Technology

Meld je aan

GCN Denktanks

De tweede bijeenkomst van de GCN Denktank Corporate Legal Tech vindt plaats op 20 februari aanstaande en staat in het teken van Artificial Intelligence.

De GCN Denktank Agile Management deelt haar kennis op het komende General Counsel NL Jaarcongres. 

Lees meer

Deelnemen aan GCN?

Nog niet aan boord van GCN? Meld je aan en wordt ook deelnemer aan GCN in dit nieuwe jaar!

Meld je aan

Where General Counsel meet

and share best practices

Twitter

LinkedIn

Website