GCN Denktank dispute resolution

ADR YOU IN?
&
RESULTATEN GCN DISPUTE RESOLUTION SURVEY

Geen enkel bedrijf wil Corporate geschillen. Toch neemt het aantal discussies met stakeholders toe. Dit vraagt om een visie van GCs op het voorkomen van geschillen én over het oplossen van geschillen. Een moderne GC moet dan eigenlijk wel verder kijken dan alleen Corporate Litigation. Maar hoe dan? De ontwikkelingen rondom Corporate Mediation en andere Alternative Dispute Resolutions zijn in een stroomversnelling gekomen en dat kan GCs en hun bedrijven enorm helpen. De Amerikaanse markt loopt hierin voorop en onder meer een expert op dat gebied is te gast. Het belooft een zeer interactieve en nuttige middag te worden voor alle GCs, of je nu veel of weinig procedeert. Want geschillen ontstaan steeds onverwachter en goede voorbereiding is het halve werk. Last but not least: deze middag worden de resultaten bekend gemaakt van de General Counsel NL Dispute Resolution Survey 2023! Er is veel tijd om met elkaar te sparren over het thema en de resultaten van de Survey, onder meer in break out sessies.

Peter Kamminga

Dr. Kamminga, is an international arbitrator & mediator, as well as a scholar and professor. For almost twenty years now, he has worked with public and private organizations to resolve complex disputes, improve contractual relations, and develop collaborative contracting strategies for multi-million dollar projects.

Over the last fifteen years, Peter has become a go-to dispute resolution professional for complex business disputes. As a business mediator, arbitrator, and dispute system designer, he has earned a reputation for helping to bring to resolution some of the most complex domestic and cross-border disputes in the U.S., Europe, and globally, involving millions and sometimes billions of dollars.

As a neutral at JAMS, the number one dispute resolution provider in the world, he has worked with Fortune 500 and Fortune 1000 global companies, many of the top ten AmLaw 100 law firms, top National Trial Lawyer “Most Feared Plaintiff Firms’, and virtually all of the largest insurance companies in the U.S. as well as many government organizations and non-profits in Europe

Timo Jansen

Timo Jansen heeft ruime ervaring in het voorkomen en oplossen van ondernemingsrechtelijke en contractuele geschillen, in het bijzonder op het gebied van precontractuele aansprakelijkheid, overnames, joint ventures, bestuurders- en aandeelhoudersaansprakelijkheid, franchise en distributie. Daarnaast treedt hij op in beroepsaansprakelijkheid- en fraudezaken. Zijn cliënten zijn voornamelijk actief in de verzekeringsbranche, (food)retail en telecommunicatie.
Sinds 2010 is Timo verbonden aan Lexence. Hij studeerde Nederlands recht en Recht en economie aan de Universiteit Utrecht en volgde de specialisatieopleiding Corporate litigation aan de Grotius Academie en Advanced Financial Statement Analysis aan het Amsterdam Institute of Finance. In 1998 is hij beëdigd als advocaat.

Willem Smelt

Willem Smelt is een corporate litigator met ruime ervaring op het gebied van onder meer aandeelhoudersgeschillen, enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer, M&A-gerelateerde geschillen, en aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.

Daarnaast behandelt Willem uiteenlopende commerciële geschillen en procedeert hij regelmatig, zowel bij de overheidsrechter als in arbitragezaken.

Willem is in 2012 beëdigd als advocaat en is sinds 2023 werkzaam bij Lexence. Hij studeerde Nederlands recht aan de VU in Amsterdam.
Willem is lid van de Vereniging Corporate Litigation en publiceert regelmatig over onderwerpen op het gebied van corporate litigation.

Programma

Ontvangst

Welkom

Resultaten GCN Dispute Resolution Survey 2023

Tweegesprek ‘ADR you in?’ en interactie met de aanwezigen

Break-outs: in kleine groepen verder kennisdelen

Plenair: wrap-up en borrel

Einde 

registratie

Denktank Registration

Please let us know if you will or will not attend.

  • Please choose: Yes or No

locatie

LEXENCE

Amstelveensweg 500

1081 KL Amsterdam