Op veler verzoek is GCN in het najaar van 2019 gestart met deze nieuwe Denktank. Het doel is om vanuit de specifieke rol en taak van de GC een strategische visie te ontwikkelen rondom geschillenoplossing. Met vragen als: welke alternatieve geschillenbeslechting werkt wel en welke niet binnen een corporate omgeving? En: hoe kan ik als GC geschillenbeslechting meer strategisch benaderen en de risico’s kwantificeerbaar maken, etc.

De aftrap vond plaats bij Stek Advocaten en na een inventarisatie van onderwerpen nam kwartiermaker Ruud van Herpen, General Counsel bij Xebia, ons mee in de ‘Dispute related skills & techniques for GCs’ met een nadruk op het nut van Corporate Mediation.

Aansluitend gingen we onder leiding van Jan Bart van de Hel, Partner bij Stek Advocaten, en Amaury de Bruijn, Senior Legal Counsel bij FrieslandCampina, in op het fenomeen ‘Dispute Management’. Dit begint steeds meer een aparte discipline – en soms zelfs business – te worden. Nu de verwachting is dat zowel de hoeveelheid als ook de complexiteit van Corporate Litigation in Nederland zal stijgen, is het de vraag hoeveel vrijheid de GC krijgt en neemt om voldoende aandacht te geven aan Dispute Management. Genoeg voer voor de volgende bijeenkomst die plaats vindt op 29 oktober 2020.

Heb je interesse om deel te nemen aan deze Denktank, laat het ons dan weten via info@generalcounsel.nl