GENERAL COUNSEL NL JAARCONGRES 2023

Governance in unseen crises

Hoe stel je je op als GC?

De Governance met bijbehorende kaders voor ‘gewone’ crises hebben bedrijven en General Counsel meestal wel op orde. Maar hoe handel je als eindverantwoordelijke voor Legal – en steeds vaker ook voor sustainability en/of climate change issues – het beste voor je bedrijf en stakeholders bij de ene na de andere onbekende én ongekende crises die nu op ons afkomen? Veel vertrouwde kaders vallen weg en dat kan uitdagend zijn voor General Counsel die als zeer seniore juristen juist gewend zijn om de kaders voor de bedrijven te definiëren. Hoe stel je je dan nu het beste op als GC? 

keynotes en dagvoorzitter

Pauline van der Meer Mohr
Voorzitter Monitoring Commissie Corporate Governance Code

Pauline van der Meer Mohr is Voorzitter van de RvC van ASMi en van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Daarnaast is zij onder meer lid van de RvC van Ahold Delhaize en van de NN Group en maakt zij deel uit van de selectiecommissie van de Hoge Raad. Voorheen was Pauline onder meer Voorzitter/Lid van de RvC van EY, HSBC, ASML en het Nederlands Dans Theater. Zij startte haar carrière als advocaat bij De Brauw en bekleedde daarna senior management posities binnen Shell, TNT en ABN AMRO. Van 2010-2015 was Pauline Voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Mark Tuitert
Olympisch schaatskampioen en Motivatiespreker

Mark Tuitert, Olympisch kampioen. Europees kampioen. Wereldkampioen. Nederlands kampioen. Sportman van het jaar 2010 en Motivatiespreker.

Mark: “Mijn schaatscarrière is ten einde. Het was een leerzame en boeiende reis. Van alle uithoeken in de wereld tot in het diepste van mijn eigen kern. Uitdagend en inspirerend. Ik had het voor geen goud willen missen.”

Zie ook deze video van Mark

Rudy van Beurden
Dagvoorzitter

Op 30 maart worden we door het programma begeleid door ervaren dagvoorzitter Rudy van Beurden. Hij studeerde Bouwkunde aan de TU/e, maar spendeerde daar al meer aandacht aan zijn eindpresentaties in plaats van aan zijn plattegronden. Zodoende kroop het bloed waar het niet gaan kon en werd ie professioneel praatjesmaker. In de afgelopen 11 jaar presenteerde hij talloze programma’s, waar hij bijzondere mensen ontmoette en waardevolle inzichten opdeed. Deze vlotte Brabander met rollende R kijkt er naar uit u te ontmoeten in Baarn. 

Programma

Registratie en koffie

Welkom door Rudy van Beurden, dagvoorzitter

Keynote Pauline van der Meer Mohr

We openen de dag met niemand minder dan Pauline van der Meer Mohr, Voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code en een van de meest vooraanstaande (President-) Commissarissen van ons land. De Code is december jongstleden aangepast aan de huidige tijd. Vanuit Governance perspectief deelt Pauline enkele van haar gedachten over de rol van het Senior Management in het algemeen en van General Counsel in het bijzonder nu we steeds vaker worden geconfronteerd met crises die geen precedent kennen.

GCN Roundtables | Ronde 1

GCN Netwerk Lunch

GCN Netwerk Wandeling (vergeet je wandelschoenen niet) 

GCN Roundtables I Ronde 2

GCN Roundtables I Ronde 3

Keynote Mark Tuitert

Hoe kom je zelf ongeschonden door alle crises? Veerkracht en mindset! Learnings van een topsporter.

Borrel, Bites & Bowling

Goodbys

registratie

Registration GCN Event

Graag aangeven of je wel of niet aanwezig bent bij dit GCN Event
Please let us know if you will or will not attend this GCN Event.

  • Maak een keuze of je wel/niet aanwezig kunt zijn.
    Please choose if you will be present or not.
  • Dit GCN Event is uitsluitend toegankelijk voor leden. Indien u geen lid bent kunt u dit hieronder aangeven. Wij nemen dan contact met u op.
    This GCN Event is only accessible for GCN members. If you are not a member, you can register below as such. We will get in touch with you as soon as possible.

Add event to calendar

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo

locatie

Landgoed Groot Kievitsdal

Hilversumsestraatweg 19
3744 KB Baarn

Er is voldoende parkeergelegenheid. Er zijn geen laadpalen aanwezig!