GCN Denktank Narcisme in de Bestuurskamer

Op donderdagmiddag 18 april vond een geweldig boeiende GCN Denktank bijeenkomst plaats over ’Narcisme in de bestuurskamer’. Belangrijk voor GCs van elk bedrijf! 

Een zekere mate van narcisme is noodzakelijk om de top van een organisatie te bereiken. In deze zin heeft narcisme geen negatieve bijklank. Een CEO, CFO of andere bestuurder zal immers moeten beschikken over zelfwaardering, een drijfveer om gezag te oefenen en de capaciteit om anderen te motiveren. Maar narcisme is een persoonlijkheidskenmerk dat door de zucht naar macht en erkenning ook verstrekkende organisatorische invloeden kan hebben, bijvoorbeeld op de financiële resultaten, de ‘tegenmacht’ en de fraude gevoeligheid. 

Dr. Antoinette Rijsenbilt, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en expert op dit terrein, nam ons op een interactieve en meeslepende wijze mee naar de wonderlijke wereld van ‘persoonlijkheden van bestuurders’ en de impact van narcisme op de organisatie. Ook onze eigen persoonlijkheid als topmanager werd onder de loep genomen.