De General Counsels verenigen zich in Nederland

Wij hebben een grote diversiteit aan GCs aan boord. Veel van hen zijn zeer ervaren maar er is ook een grote groep dertigers en veertigers. Hele professionele mensen die midden in de moderne samenleving staan. Met een duidelijke visie over hoe zij in deze nieuwe tijd hun verantwoordelijke rol willen spelen, zowel binnen hun bedrijf als richting externe service providers die zij inhuren. Hieronder kunt u lezen wat een aantal GCs van GCN vindt.

 Testimonials van enkele General Counsels

GCN biedt een actief platform waarin de GCs met peers in een vertrouwelijke omgeving gedachten, ervaringen en informatie kunnen uitwisselen over onderwerpen die specifiek aan de functie verbonden zijn, waarbij het verder gaat dan alleen de juridische informatie en het met name gericht is op de organisatie van zaken: tips, tricks en tools om zaken in de praktijk ook werkelijk te kunnen realiseren.
Anja van Bergen-van Kruijsbergen, Global General Counsel at Nomads Foods Ltd.
GCN is a professional network for the modern forward-thinking General Counsel which offers the opportunity to cooperate and communicate with my Dutch peers and share best practices in an international setting. Having experience with international knowledge networks abroad I welcome this professional initiative here in the Netherlands because I know how it can be used to leverage knowledge and best practices for little cost without the need to use expensive advisors.
James King, Managing Director, Group Legal - Randstad
De perfecte combinatie van een virtueel en fysiek netwerk met een duidelijke focus: kennis uitwisselen.
Christian de Bil, GC- Head Legal and Corporate Affairs G-Star Raw
Ik ben al betrokken bij GCN vanaf het eerste moment door de enthousiaste en professionele manier waarop Petra en Michiel hiermee bezig waren. Ook toen al merkte ik hoe prettig het was te schakelen met andere juridisch leidinggevenden. Ondertussen is de diversiteit van deze leidinggevenden enorm toegenomen, van GC’s van grote bedrijven met 400 of meer juristen in dienst tot kleine bedrijven met 1 of 2 juristen die veel van dezelfde uitdagingen tegenkomen als de leidinggevenden in grote bedrijven. Er is altijd wel iemand met wie je makkelijk kan schakelen en een probleem verder kan uitwerken en van kan leren. Ook het feit dat verschillende soorten dienstverleners aanwezig zijn maakt het een interessant gremium. Volgens mij is er nog steeds meer mogelijk binnen dit gremium waar een ieder van (elkaar) kan leren en groeien. Ik raad dit gremium dan ook van harte aan bij Hoofden juridische zaken, General counsel, juridisch directeuren, CLO’s en andere juridische leidinggevenden.
Malinda Miener, General Counsel Enexis
GCN biedt mij een mooie gelegenheid om onder vakgenoten nuttige kennis en ervaring uit te wisselen. Er is daarbij alle ruimte om urgente en actuele “legal topics” op de agenda te zetten, waarmee iedere General Counsel zijn/haar voordeel kan doen. Leuk en inspirerend ook om elkaar niet alleen via het virtuele platform, maar ook met enige regelmaat fysiek te kunnen ontmoeten.
Aimée de Heij, General Counsel LHV
GCN is voor mij een nuttig platform om met collega’s van gedachten te wisselen over onderwerpen en uitdagingen waar we in onze dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Met name de bijeenkomsten bij de bedrijven van de leden zijn hiervoor een uitstekend forum.
Jeroen van Noorden, VP Legal Affairs EAME IFF