“De Melkweg en het heelal smelten samen voordat wij handmatig alle e-mails van en naar het Witte Huis kunnen openen en doorzoeken.” Dat stelt vrij vertaald voormalig hoofd Litigation Support van de Amerikaanse Nationale Archieven (US-NARA), Jason Baron in de unieke documentaire “The Decade of Discovery”. Wat dat betekent voor het recht tot toegang tot informatie, is het onderwerp van deze documentaire die ZyLAB op woensdagochtend, 22 april vertoont in het Tuschinski theater in Amsterdam. “Tegenwoordig moeten in rechtszaken de belangrijkste feiten uit computer records komen. Als we daar niet meer bij kunnen, is dat het einde van ons rechtssysteem”.

“The Decade of Discovery” is een documentaire van de Amerikaan Joe Looby en toont de impact die de enorme explosie van elektronische informatie heeft op het rechtssysteem en de slagvaardigheid van de Amerikaanse overheid. De documentaire wordt op 22 april, eenmalig getoond in het Tuschinski theater in Amsterdam en ingeleid door Jason Baron.

ZyLAB nodigt deelnemers van GCN uit om kosteloos aanwezig te zijn.

Trailer: (svp klik hieronder op de foto)

Schermafbeelding 2015-03-05 om 14.18.34

Van 32 miljoen naar ruim een miljard e-mails in tien jaar
Rode lijn in het verhaal vormt de omvang van de e-mail correspondentie van het Witte Huis die met een slordige 32 miljoen e-mails in de tijd van Clinton, verzesvoudigde ten tijde van Bush en nu onder Obama naar verwachting het miljard ruimschoots gaat overschrijden.

De documentaire beschrijft de zoektocht van overheidsjurist Jason Baron, naar een betere manier om te zoeken in die e-mail correspondentie van het Witte Huis en Richard Braman, een leraar die in de digitale arena opkomt voor het recht op toegang tot (elektronische) informatie. Langs verschillende spraakmakende rechtszaken, laat de film zien hoe het Witte Huis haar miljoenen e-mails uiteindelijk weer onder controle kreeg.

Belangrijke film
“The Decade of Discovery” is een onmisbare film voor iedereen, maar in het bijzonder voor general counsel en andere juridische professionals. De rechtskundige uitdagingen van Big-Data die in deze documentaire worden besproken, zijn niet alleen een probleem voor het Witte Huis, maar in potentie voor iedere overheidsinstelling en elk bedrijf ter wereld.

ZyLAB is de trotse sponsor van deze belangrijke film. In het afgelopen decennium heeft ZyLAB diverse softwaresystemen geleverd aan de National Security Council (NSC) van het Witte Huis voor het beheer van e-mail en andere elektronische informatie. De eDiscovery en Intelligent Information Governance oplossingen van ZyLAB worden al meer dan dertig jaar gebruikt door toezichthouders zoals de U.S. Federal Trade Commission en het Europees Bureau voor fraudebestrijding (OLAF), opsporingsdiensten waaronder de FBI en de KLPD, alle oorlogstribunalen van de Verenigde Naties en vele nationale en multinationale ondernemingen over de hele wereld.

Over de hoofdrolspelers
Jason Baron was 13 jaar lang hoofd Litigation Support van de Amerikaanse Nationale Archieven (US-NARA). Als strafadvocaat en senior counsel bij het Amerikaanse Ministerie van Justitie trad hij op in diverse rechtszaken gerelateerd aan e-mails van het Witte Huis. Jason ontving de “2013 Justice Tom C. Clark Outstanding Government Lawyer Award” van de Federal Bar Association en werd in het 2013 “The Top 50 Big Law Innovators of the Past 50 Years” nummer van American Lawyer magazine geroemd als eDiscovery “trailblazer.

Richard G. Braman is de oprichter van de The Sedona Conference®. Als advocaat vertegenwoordigde hij zowel eisers en gedaagden in antitrust, IP en andere complexe juridische geschillen. In 2013 werd Richard door The American Lawyer benoemd tot “een van de 50 meest innovatieve mensen in Big Law van de afgelopen 50 jaar.”

Aan het woord komen daarnaast Amerikaanse federale rechters waar onder Rechter John M. Facciola en Rechter Shira A. Scheindlin die met hun uitspraken een belangrijke rol speelden in de vorming van het recht tot openheid van elektronische communicatie en eDiscovery.

theater-tuschinski (1)Graag nodigt ZyLAB de deelnemers aan General Counsel Netherlands uit om deze interessante en exclusieve documentaire kosteloos te komen bekijken op 22 april aanstaande. Voor meer informatie en registratie: klik hier.

U bent van harte welkom vanaf 10 uur ’s ochtends in Tuschinski.

NB De documentaire, de inleiding en de vraag en antwoord sessie zijn in het Engels.

 

Zylab Klein

ZyLAB levert modulaire eDiscovery en intelligente information governance oplossingen die organisaties in staat stellen ongekende hoeveelheden informatie in ieder formaat, op bijna iedere locatie en in meer dan 400 talen, te analyseren, organiseren, delen en beheren. Hierdoor kunnen bedrijven zich effectief verdedigen in geval van een juridisch geschil of eDiscovery, maar ook proactief juridische risico’s minimaliseren, kosten besparen en de business productiviteit aanzienlijk verhogen.