GC aan ’t Woord | Michael Oldenburger | Yource

Leuk dat ik wat mag vertellen over mijn pad naar GC, hoe ik bij Yource terecht ben gekomen en waar wij mee bezig zijn bij Yource. Na mijn Master Ondernemingsrecht ben ik als advocaat werkzaam geweest bij NautaDutilh. Eerst bij Banking & Finance in Rotterdam en later bij Corporate & Commercial Litigation in Amsterdam. De transactiepraktijk vond ik interessant, maar ik wilde mij meer commercieel ontwikkelen. Daarom heb ik de stap gezet richting de Corporate M&A afdeling en ben ik daar uiteindelijk Senior Associate geworden. Hier stond ik met name PE’s bij.

Ik kreeg veel energie van het begeleiden van Due Diligence onderzoeken en de risicobeoordelingen van alle diverse rechtsgebieden samen te brengen om tot een concreet advies te komen en dit uit te onderhandelen in de transactiedocumentatie.

Curaçao

Na ongeveer zeven jaar ben ik met mijn vriendin vertrokken naar Curaçao waar we twee jaar als advocaat werkzaam zijn geweest bij VANEPS. Een mooi avontuur waar ik ook vader ben geworden van mijn zoontje Mats. Toen hij één jaar werd, zijn wij terug naar Nederland gegaan om weer dichter bij vrienden en familie in de buurt te zijn.

Na ons avontuur op Curaçao wilde ik wat anders dan de advocatuur. Zodoende kwam Yource op mijn pad waar ik aan de slag ben gegaan als General Counsel. Wat het werken bij Yource voor mij extra aantrekkelijk maakte, is dat in de maand dat ik startte Parcom instapte en Yource op dat moment Cendris overnam. Hiermee werd Yource nummer één in haar sector in de Benelux. Door deze combinatie van een PE en een overname kwam mijn ervaring als advocaat goed van pas. Het is erg interessant om nu een hele investeringstermijn van een PE van dichtbij mee te maken.

Yource

Brand video van Yource

Yource is een Business Process Outsourcer gespecialiseerd in klantcontact. Dat betekent dat wij het klantcontact van onze opdrachtgever overnemen. Dit kan op onze eigen locatie, maar ook op een eigen afdeling bij de opdrachtgever. Door onze near- en offshore mogelijkheden kunnen wij het klantcontact verzorgen vanuit de Benelux, Spanje, Bulgarije, Griekenland, Marokko, Suriname en met een partner ook vanuit Turkije. Op dit moment doen we dat hoofdzakelijk in het Nederlands, Vlaams, Frans, Engels en Duits. Dit doen we voor veel grote bedrijven, maar ook MKB in de Benelux. 

Yource heeft ook een uitzendbureau gespecialiseerd op klantcontactmedewerkers en wij ontwikkelen en bieden klantcontacttechnologieën aan waarmee klantcontact efficiënter en kwalitatief beter kan worden uitgevoerd. Wij zijn op dit moment ver gevorderd met de toepassing van AI bij de ondersteuning van klantcontactmedewerkers. Hierdoor hoeven de medewerkers bijvoorbeeld minder administratief werk te doen waardoor ze zich nog meer kunnen focussen op een goede klantervaring. Deze technieken helpen ook de kwaliteit te verbeteren en de kosten te verlagen. 

Het Legal Team

Dit is meteen ook een van onze uitdagingen op dit moment. Ons Legal & Compliance team bestaat in Nederland, naast mijzelf, nog uit twee Compliance Officers. Ook zijn we op zoek naar nog een jurist in Nederland. In België hebben we nog een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht. En wij werken ook nauw samen met onze externe Functionaris Gegevensbescherming. Vanzelfsprekend is AI een hot topic op dit moment. Wij passen het niet alleen zelf toe, maar bieden het ook aan als dienst met YAVA.AI, waarmee wij de beste bestaande AI oplossingen integreren in de klantcontactoperatie. Wij hebben veel tijd gestoken in een uitgebreide DPIA en een AI Impact Assessment. Het is leuk als jurist om mee te denken met de ontwikkelaars in functionaliteiten die risico’s mitigeren en adoptie makkelijker maken. Met de onduidelijkheid die er nog is omtrent AI, zowel wat betreft werking, inzet en regelgeving, is het belangrijk dat we onze opdrachtgevers vertrouwen geven om het toe te passen.

SPEAK UP

Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van de verbetering van onze Code of Conduct en het uitrollen van een SPEAK UP! regeling. Dit is een belangrijke hoeksteen binnen ons integriteitsmanagement. De SPEAK UP! regeling biedt een (extern gehost) meldplatform waarop onze medewerkers in vertrouwen of zelfs volledig anoniem hun zorgen kunnen uiten. Het doel is om melden zo laagdrempelig mogelijk te maken zodat we vroegtijdig signalen ontvangen om vervolgens hierop te kunnen handelen. Sinds de lancering zien we dat het aantal meldingen is toegenomen en dat dit in veruit de meeste gevallen leidt tot een oplossing, in plaats van beslechting. Dit jaar hebben we ook een “Code of Conduct toets” uitgerold die verplicht is voor de hele organisatie om nog meer aandacht te geven aan integriteit en wat je kunt doen als je niet integer handelen tegenkomt.

Kitesurfen

Tijdens het werk kijk ik iedere dag wel een keer op mijn telefoon om de windvoorspellingen in de gaten te houden. En als er wind is en het even kan, dan gooi ik de auto vol en rijd ik naar het strand om te kitesurfen. Na een kitesessie ben ik weer helemaal opgeladen, dat voelt als een kleine vakantie. Binnenkort zal er wel wat minder van komen. Want eind juni verwachten we onze tweede zoon.

Over de auteur(s)