Over GCN

General Counsel Netherlands (GCN) is de moderne beroepsorganisatie en het creatieve kennisnetwerk voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen in Nederland. Het is hét platform waar General Counsel van de meest uiteenlopende ondernemingen elkaar ontmoeten, verder helpen en kennis delen.

GCN is het kenniscentrum voor en door GCs en voor iedereen die General Counsel een warm hart toedraagt. Daarnaast werkt GCN actief aan het maatschappelijk zichtbaarder maken van General Counsel.

General Counsel hebben een unieke positie binnen bedrijven en staan voor grote uitdagingen. Ze zijn de vertrouwenspersoon van de Raad van Bestuur en diverse toezichthouders, soms tevens als Secretaris van de Vennootschap.

Tegelijkertijd ondersteunen GCs de business bij grote projecten. Op het kruispunt tussen strategie en operatie weten zij als geen ander wat er speelt. Nu bedrijven continue transformeren en innoveren houden zij zich naast het beheersen van juridische risico’s intensief bezig met thema’s als cybersecurity, globalisatie, privacy, ESG en reputatiemanagement.

Daarnaast hebben ze een afdeling te managen. De veelheid aan verantwoordelijkheden maakt de functie geliefd en tegelijkertijd complex. Niemand begrijpt dat beter dan andere General Counsel. Binnen GCN helpen uiteenlopende GC’s en GCN-Partners elkaar met tips & tricks om de functie succesvoller te kunnen uitoefenen.

Persoonlijk

GCN organiseert een waaier aan activiteiten. Kernwaarden zijn: kwaliteit, informeel, vertrouwelijk, een inclusieve mindset en persoonlijk. GCN is geen anoniem netwerk waar deelnemers getallen zijn. Alles moet kloppen en deelnemers moeten met plezier blijven terugkomen.

Daarom zijn GCN Congressen geen opsomming van saaie keynotes, maar dynamische dagen vol met zelfgekozen GCN Roundtables, persoonlijke kennismakingen en informele ontmoetingen. Ook de tientallen GCN Intervisies die in het hele land plaatsvinden zorgen ervoor dat deelnemers snel veel andere General Counsel leren kennen.

De GCN Benchmark Surveys zijn al jarenlang dé gids voor GC’s in Nederland. Heb je een specifieke vraag, dan helpt het team je direct persoonlijk verder. We zijn elke dag bereikbaar.

Het GCN team

Michiel van Straaten

Community Chair

linda de heer

Community Manager

 

 

Els van der meijden

Executive Assistant

General Counsel Executive Program

Van GC wordt verwacht dat ze proactieve leden zijn binnen het Senior Management en kunnen optreden als ‘change agents’. Het internationale General Counsel Executive Program, een initiatief van GCN, leert GCs hoe zij vanuit bedrijfskundig perspectief optimaal kunnen functioneren op Boardroom niveau, zowel intern als extern. Anders gezegd: van ervaren jurist tot trusted advisor op CEO-niveau.

Het GCEP helpt GCs om hun zakelijk inzicht te verbeteren en om carrière stappen te maken als leidinggevende. Een academische week van het hoogste niveau met zeer gerespecteerde professoren en experts van gerenommeerde universiteiten en business schools. Alle info vind je op www.gcexecutiveprogram.com

Equal in legal

GCN is tevens initiatiefnemer van EQUAL in LEGAL. Het draait om het delen van kennis over EQUALITY binnen het juridische ecosysteem. Als community willen we van elkaar leren, mensen verbinden en samen de wereld een beetje beter maken. Er worden diverse verhalen en artikelen gedeeld over EQUALITY-gerelateerde onderwerpen zoals diversiteit en inclusie, pro-bono/vrijwilligerswerk, toegang tot justitie, talent en onderwijs en duurzaamheid/ESG/CSR.

We willen het vooral SAMEN doen met alle partijen binnen het juridische ecosysteem; elkaar bereiken, samenwerken, delen en verbinden. Alle informatie kan je vinden op www.equalinlegal.com