Welkom op de website van General Counsel Netherlands, de moderne beroepsorganisatie en het creatieve kennisnetwerk voor eindverantwoordelijke (bedrijfs)juristen in Nederland. Het is hét platform waar GCs elkaar ontmoeten en kennis delen. 

GCN-deelnemers hebben verschillende titels zoals: General Counsel, Chief Legal Officer of Hoofd Juridische Zaken. Steeds gaat het om degene die binnen een bedrijf, organisatie of groot (semi-) overheidsorgaan leiding geeft aan de juridische afdeling en de eindverantwoordelijke is richting het senior management voor het managen van juridische risico’s. Beide GCN-oprichters waren zelf ook General Counsel. Zij hebben GCN opgericht vanuit de behoefte om General Counsel op allerlei manieren kennis en ervaringen te kunnen laten delen met elkaar en andere innovatieve partijen uit de juridische wereld.

De GC als Strategisch Business Partner

Het takenpakket van de General Counsel is de afgelopen tien jaar enorm uitgebreid. Zo is een General Counsel niet alleen de legal expert en het ethisch kompas van de onderneming maar wordt er van de moderne General Counsel ook verwacht een strategische business partner te zijn. Iemand die leiderschap en visie toont op boardroom niveau en kennis heeft van zaken als digitalisering, reputatie- en crisismanagement en globalisering. GCN ondersteunt General Counsel (“GC”) bij hun uitdagingen en helpt hen om hun beroep verder te professionaliseren

Kennis en know-how

GCN werkt samen met GCN-Partners die GCN en GC ondersteunen met de overdracht van waardevolle kennis en know-how, gespecialiseerde expertise delen, en bepaalde producten en tools onder de aandacht brengen zonder dat het commercieel wordt. GCN is een zelfstandig en onafhankelijk netwerk en geen onderdeel van een andere organisatie.

GCN organiseert een groot aantal bijeenkomsten en andere activiteiten waarbij de nadruk ligt op de niet puur-juridische thema’s die voor de rol van de GC van belang zijn. Alles daarover kan je vinden op deze website.

GCN initiatieven

Ook is GCN de initiator van het General Counsel Executive Program, een internationaal academisch mini-MBA en faciliteert zij het EQUAL in LEGAL platform waar kennis wordt gedeeld op het gebied van verschillende sociale impact onderwerpen.

 

Join us

Het grootste kennisnetwerk voor General Counsel en Chief Legal Officers

Sluit je ook aan bij hét professionele peer-to-peer netwerk

Join us

Onze missie is om GCs te verbinden en succesvoller te maken.

Read more