General Counsel Award

De prestigieuze General Counsel Award wordt om het jaar toegekend aan een General Counsel die in Nederland een bijzondere prestatie heeft neergezet en daarmee een voorbeeld is van de professionalisering van het beroep van General Counsel. 

Inmiddels is de GCN Award uitgegroeid tot dé Award voor General Counsel in Nederland. Iedereen kan een General Counsel nomineren. Een onafhankelijke en deskundige jury selecteert uit alle inzendingen drie finalisten. De selectiecriteria zijn: innovatie, leiderschap, vaktechniek en zakelijk inzicht. 

De finalisten presenteren zichzelf tijdens het General Counsel NL Najaarscongres en aansluitend kiezen de aanwezige GCs en de jury de winnaar. Deze General Counsel hebben de afgelopen jaren de General Counsel Award gewonnen:

Waarom?

De rol en verantwoordelijkheden van de hoogste jurist binnen een bedrijf of organisatie veranderen in hoog tempo. Waar hij of zij vroeger in een hoek van de gang contracten zat door te spitten, is de General Counsel Nieuwe Stijl een moderne en initiatiefrijke manager, dicht bij de business en de board en vaak met meerdere eindverantwoordelijke petten op zoals legal, compliance en/of secretaris.

Dat vraagt om ondernemende juristen die zelf hun verantwoordelijkheid en leiderschap invullen en open staan voor de uitdagingen van de nieuwe tijd, bijvoorbeeld op technologisch gebied. Kortom: General Counsel die inhoudelijk sterk zijn en zichzelf blijvend breder ontwikkelen.

Sommige General Counsel zijn hierin verder dan anderen. GCN wil met de General Counsel Award zoveel mogelijk bekendheid, waardering en standing aan de General Counsel Nieuwe Stijl geven en degenen die hierin voorop lopen een podium geven: een rolmodel voor andere General Counsel die zich willen ontwikkelen.

Hoe?

Om het jaar organiseert GCN de General Counsel Award. Iedereen kan eenvoudig een General Counsel nomineren. Elke genomineerde General Counsel heeft zo zijn of haar eigen bijzondere prestaties. Een deskundige jury selecteert 3 finalisten uit de lijst met genomineerde GC. De GC worden door de jury op de volgende criteria beoordeeld:
  • Innovatie
  • Leiderschap
  • Vaktechniek
  • Zakelijk inzicht
  De 3 finalisten presenteren zichzelf tijdens tijdens het General Counsel NL Najaarscongres. Aan het eind van het congres wordt – gezamenlijk door de aanwezigen en de jury – de winnaar van de General Counsel Award gekozen.

meer over de General Counsel award