Kleine prijzen, grote glimlach

Sinds de opening in 1993 van de eerste winkel in Enkhuizen is Action uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 1.350 winkels in 7 verschillende landen. Er werken zo’n 50.000 mensen. Rob Wesseling (57) is sinds 2015 actief bij Action, als General Counsel en secretaris van de (one-tier) Board of Directors. Daarvoor was hij advocaat bij Nauta Dutilh en werkte hij als GC bij Heineken, de Nederlandse Spoorwegen en Van Gansewinkel (nu: Renewi). Rob is zijn hele professionele leven in het juridische metier werkzaam geweest. Zijn focus is daarbij op de business gericht. Zijn brede ervaring geeft hem de mogelijkheid daadwerkelijk impact te hebben, zo realiseert hij zich. Het is voor hem als trusted advisor essentieel om op een integere manier met alle stakeholders, aandeelhouders, Board en executive management, te werken.

Legal Team

Het Legal Team van Action bestaat thans uit 17 juristen, een klein team (van 7 juristen) in Zwaagdijk-Oost en de overigen verspreid over de andere landen waarin Action opereert (België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Polen). Legal is georganiseerd op basis van 4 kernactiviteiten: real estate / supply chain (huur van winkels, opzetten en managen van distributiecentra), employment (medezeggenschap, arbeidsvoorwaarden), products (IP, kwaliteit) en insurance.

Juristen bij Action zijn professionals die het intrinsiek leuk vinden om nauw met de interne klanten samen te werken en meerwaarde te creëren door mee te denken en regelmatig juist niet juridisch bezig te zijn. De juridische lens blijft uiteraard het uitgangspunt maar het bredere perspectief moet ook in de juridische besluitvorming altijd meegewogen worden. Rob: “Om als jurist kansen en risico’s daadwerkelijk in te kunnen schatten en in projecten richting te kunnen geven en dus waarde toe te voegen, moet je de business echt kennen en begrijpen. Je creëert geen positie en wint geen vertrouwen met een uitsluitende focus op juristerij, maar door het nemen van beslissingen en verantwoordelijkheid”. De juristen bij Action participeren daarom ook actief in de management teams van de verschillende businessunits.

Groei – Uitdaging

Sinds 2011 is Action in handen van 3i. De omzet was vorig jaar EURO 4,2 miljard en moet de komende jaren doorgroeien tot boven de EURO 10 miljard op jaarbasis.

De discount retailer heeft een ongekende groei doorgemaakt de afgelopen jaren. De grootste uitdaging voor de komende jaren is volgens Rob het behouden van de bedrijfswaarden en -cultuur tegen de achtergrond van de voortdurende groei. Bij die groei speelt Legal een belangrijke rol. Action groeit uitsluitend organisch en alle winkels worden door Action zelf geexploiteerd (dus geen franchise). In multidisciplinaire teams wordt aan een grote verscheidenheid van projecten en investeringen gewerkt, voornamelijk in de supply chain (bouwen en managen van distributiecentra).

Grootaandeelhouder 3i is intensief betrokken bij Action. Rob: “Ik vind het werken met PE uitdagend. Samen werk je naar een doel toe en dat geeft een specifieke dynamiek en sense of urgency.” Mede vanwege zijn ervaring met PE is Rob destijds benaderd voor deze rol.

Als we hem vragen naar toekomstige ambities, geeft hij aan dat hij in de toekomst wel als rechter of arbiter zou willen werken zodat hij zijn opgedane ervaring als jurist in de business kan inzetten voor een ander doel.

 

Cultuur, Gedrag & Leiderschap: Tone-at-the top & op de werkvloer

Action is een discounter en heeft een “no-nonsense” cultuur die mede-bepalend is voor het succes van Action en dus behouden moet blijven. Rob: “Wij zijn wars van poeha, heel plat en weinig hiërarchisch. We zitten in Zwaagdijk-Oost, tussen Hoorn en Enkhuizen. Hier werden ooit de bemanningen voor de VOC-vloot gerekruteerd. Dat zegt iets over de mentaliteit van de mensen in deze regio. Politiek en corporate gedrag werkt hier niet; tempo en daadkracht wel.”

Binnen Action heerst een slagvaardige en tegelijk integere cultuur. Presteren gebeurt hier in een sfeer waar collega’s elkaar nog iets gunnen en zich kwetsbaar op durven te stellen. Rob besteedt relatief veel aandacht aan cultuur en gedrag en kan daar als GC toegevoegde waarde leveren. “Wij zijn enorm zuinig op die cultuur en de bedrijfswaarden worden daadwerkelijk door iedereen uitgedragen. Reizen doen we zoveel mogelijk per trein, tweede klas. Een hotelovernachting kost maximaal EUR 80, ook voor de CEO. We willen de kosten laag houden, maar dit houdt ook een mentaliteit in stand die bij ons als discounter past. Ten aanzien van compliance hanteren we strenge normen, gebaseerd op respect voor onze omgeving en voor elkaar. Ook de stijl van leiderschap reflecteert dat: de afstand tussen management en werkvloerproberen we zo klein mogelijk te houden. Dat resulteert ook in betere verhoudingen en voorkomt veel problemen, ook in andere landen waar wij actief zijn.”