Grensoverschrijdende splitsing

Op basis van jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie werd een grensoverschrijdende splitsing al mogelijk geacht, echter onduidelijkheid over toepasselijke regelgeving weerhield de praktijk van (brede) toepassing. Met de invoering van een nieuw wetsvoorstel in 2023 komt hier verandering in. Eerder dit jaar is een wetsvoorstel ter consultatie gepubliceerd waarmee de wetgever beoogd de […]

You are unauthorized to view this page.

Over de auteur(s)

Jan Greijdanus | BUREN
+31 (0)20 333 8390
j.greijdanus@burenlegal.com
Profile page
Jan Greijdanus, kandidaat-notaris bij BUREN, is gespecialiseerd in (grensoverschrijdende) (her)structureringen, corporate governance en de ondernemingsrechtelijke aspecten van M&A transacties. Jan heeft specifieke ervaring in het vastgoedrecht en adviseert cliënten, zoals vastgoedholdings en -fondsen, op het snijvlak van ondernemings- en vastgoedrecht. Daarnaast assisteert Jan regelmatig startups and scaleups.
Ingrid de Haan | BUREN
+31 (0)70 318 4200
i.dehaan@burenlegal.com
Profile page
Ingrid de Haan, kandidaat-notaris (in Nederland) bij BUREN, is gespecialiseerd in het (internationale) ondernemingsrecht. Zij adviseert met name multinationals, beursgenoteerde en (middel)grote ondernemingen op verschillende gebieden zoals het opzetten van structuren, herstructureringen, financieringen, splitsingen, fusies en overnames en aandelentransacties.