4cDe high tech campus van Eindhoven. Een bolwerk van start-ups. Met name technisch van aard. Gelegen op het oude ‘business development’ terrein van Philips, dat zelf ook nog een aardig deel van de gebouwen bevolkt. De campus is inmiddels verkocht aan een investeerder en sterk in ontwikkeling.

Het Europese kantoor van het Amerikaanse databedrijf 4C is hier ook gevestigd. 4C is gespecialiseerd in mediatechnologie en richt zich wereldwijd op de analyse van slimme data voor adverteerders en de activatie daarvan in mediacampagnes digitaal en op TV. Het bedrijf beschikt over geanonimiseerde informatie die zo’n 1,5 miljard consumenten achterlaten op LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest. Na de overname van Teletrax mid 2015 is het aantal medewerkers verdubbeld naar inmiddels meer dan 150 en de groei is er nog niet uit.

Teletrax heeft 4C naar de High Tech Campus gebracht. Zij bleek met haar kennis van TV momenten een mooie aanvulling op het portfolio van 4C. Teletrax heeft als basis een TV netwerk met 2100 kanalen wereldwijd en weet TV content te herkennen en te lokaliseren – realtime. 4C’s core business is het kopen, meten, plannen en verkopen van media op Social Media en daar is TV nu aan toegevoegd. Zo kan bijvoorbeeld een adverteerder – neem een energydrink – zijn advertenties op TV ‘syncen’ met advertenties op Social Media. Elke keer als de advertentie van de energy drink op TV afspeelt, geeft Teletrax een trigger. Daarmee kan – via realtimebidding – tegelijkertijd aan een facebook gebruikers een advertentie geserveerd worden. Vrouwelijke gebruikers zien dan bijvoorbeeld de ‘light’ producten op hun timeline verschijnen. De opties zijn legio.

GCN-lid Maarten Bom werkt in deze dynamische omgeving. Hij startte zijn loopbaan als advocaat bij NautaDutilh en werkte daarna als bedrijfsjurist bij RTL en Jumbo Supermarkten. Als voormalig senior jurist binnen Teletrax is hij na de overname omhoog geschoven naar General Counsel van de gehele 4C groep. Als enig counsel is hij verantwoordelijk voor alle juridische zaken wereldwijd. “Het is best een uitdaging! Het hoofdkantoor en de meeste executives zijn in de Verenigde Staten gevestigd, en de recente verdubbeling van de organisatie zet druk op bestaande processen. Dit wordt nog versneld door doelstellingen vanuit het hoofdkantoor om in korte tijd de twee culturen samen te brengen en tot een uniform product portfolio te komen. Dit maakt dat een groot deel van de werkzaamheden bestaan uit het samenvoegen, beoordelen, herinrichten, danwel opnieuw vormgeven van bestaande of nog ontbrekende processen. Zonder over te formaliseren of de snelheid uit het ondernemen te halen. In de snelle groei van 4C is flexibiliteit een onmiskenbare schakel, ook vanuit de juridische zijde.”

Een inspirerende omgeving, zo ook de High Tech Campus, waar Maarten locatie houdt. Een melting–pot van diverse culturen, waar software developers en engineers vanuit de hele wereld worden ingevlogen voor kennis en kunde. Diezelfde culturen typeren tevens de werkvloer van 4C in Eindhoven. Maarten: “Best anders dan in de advocatuur en bij traditionele bedrijfsjuridische afdelingen: hier geen jasje dasje – maar eerder T-shirts van superheroes. Een mentaliteit uit het gedachte goed van start-ups. Die vrijheid van geest en creativiteit staat nog steeds hoog in het vaandel bij 4C. Echt superleuk en never a dull moment!”

mbMaarten Bom is General Counsel van 4C en wereldwijd eindverantwoordelijk voor legal affairs.