Een van de belangrijkste taken van de General Counsel is de board tijdig op de hoogte houden van juridische risico’s en de ingeschatte omvang daarvan. Om dat adequaat te kunnen doen, is het essentieel dat de GC steeds snel aan de juiste informatie kan komen. Daar zijn tegenwoordig handige tools voor. Lees meer (link) over hoe GC’s  snel toegang tot en grip op essentiële informatie kunnen houden.

Altijd toegang tot -en grip op- essentiële informatie

Wij vertellen u niets nieuws: de verantwoordelijkheid van een General Counsel gaat tegenwoordig veel verder dan de traditionele, puur juridische, beoordeling van zaken: een moderne eindverantwoordelijke bedrijfsjurist moet ook strategisch mee kunnen denken en zaken pragmatisch kunnen benaderen. Daarvoor is een goede risicobeheersing veel belangrijker dan vroeger.

Altijd en overal over de juiste informatie kunnen beschikken vormt de basis om verantwoord beslissingen te kunnen nemen. U bent vanwege de enorm toegenomen data en snelheid waarschijnlijk steeds meer van uw tijd bezig met het zoeken naar het antwoord op de vragen wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe en hoeveel. Snelheid is hierbij van het allergrootste belang. Hoe eerder data voor review beschikbaar is, hoe sneller u kunt beginnen met het doorzoeken van deze data naar relevante informatie voor uw risicoanalyse en de board op de hoogte kunt stellen van eventuele juridische risico’s en de omvang daarvan.

eDiscovery

Het proces waarbij in korte tijd enorme hoeveelheden informatie doorzocht, gestructureerd en gepresenteerd moeten worden, wordt eDiscovery genoemd. De aanleiding is bijvoorbeeld een verzoek van een toezichthouder, een M&A traject, “legal-fact finding” voor arbitratie, oplopende juridische geschillen, interne onderzoeken, complexe dossiers en data-analyse gerelateerd aan grote elektronische dataverzamelingen. Het is daarbij natuurlijk van belang dat – ongeacht de aanleiding –   een eDiscovery op een verantwoorde en transparante wijze wordt uitgevoerd zodat alle betrokken partijen de resultaten van dat onderzoek kunnen gebruiken.

Tijd besparen door automatisering

Om uit de enorme hoeveelheid gegevens die bedrijven tegenwoordig verzamelen en bewaren, snel relevante informatie te verkrijgen, is automatisering onvermijdelijk. De oplossingen van ZyLAB gebruiken hiervoor Artificial Intelligence-technieken om specifieke document categorieën te ontdekken en in die documenten relevante informatie te vinden en gegevens te filteren, sorteren, visualiseren en prioriteren.

U kunt hiervoor een eDiscovery-oplossing in huis halen, maar de beschikbaarheid van hoge bandbreedte, flexibele en zeer veilige Cloud-oplossingen zoals Microsoft Azure en software dat het hele eDiscovery proces automatiseert, maakt het tegenwoordig ook mogelijk om eDiscovery uit te voeren als een service (“eDiscovery as a Service”). Belangrijke voordelen hiervan zijn dat gebruikers direct aan de slag kunnen en dat u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. En als dat nodig is, kun u tijdens het proces altijd opschalen.

Meer weten?

Op donderdag 30 maart organiseert ZyLAB in het WTC in Amsterdam een relatiebijeenkomst rond het thema “Automatisch antwoord op al uw onderzoeksvragen”.  De keynote wordt verzorgd door de bekendste onderzoeker van Nederland, misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij opent de ochtend en vertelt hoe hij zelf een onderzoek start en naar informatie zoekt. De Vries sluit af met een vraag- en antwoordsessie.

Na de keynote vertellen diverse professionals uit de advocatuur, overheid en het bedrijfsleven hoe zij ZyLAB’s innovatieve zoektechnologie, text-mining, audio search en de recent toegevoegde automatische document classificatie tool inzetten om data automatisch toegankelijk te maken, te verrijken, te classificeren en te organiseren en vervolgens zo goed mogelijk automatisch antwoord te geven op uw meest voorkomende onderzoeksvragen. Reserveer nu uw plekje op www.zylab.nl/relatiedag

ZyLAB is het enige Nederlandse softwarebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in eDiscovery en informatiemanagement en heeft zich bewezen in talrijke grootschalige corporate en strafrechtelijke zaken over de hele wereld. Meer informatie op www.zylab.nl