Legal Technology zal de manier waarop General Counsel werken enorm gaan beïnvloeden. Voor de gemiddelde jurist is het een uitdaging om zich te verdiepen in technologie en legal software en over het algemeen hebben we er ook niet zoveel affiniteit mee. We weten ook niet altijd hoe we die afdeling nu precies moeten automatiseren, wat de standaard is en wat het ons nu uiteindelijk oplevert. Het is voor de General Counsel echter erg belangrijk om in control te zijn en efficient te werken, mede gezien “meer voor minder” uitdaging, de globalisering en de toenemende compliance regelgeving. Dat kan je o.a. doen door de afdeling en workload verder te automatiseren.

GCN heeft een praktische en overzichtelijke chart met Legal Tech software oplossingen voor General Counsel gemaakt: General Counsel NL Corporate Legal Tech Landscape

Onderstaande chart geeft een overzicht van de mogelijke legal tech software oplossingen welke voor General Counsel meerwaarde kunnen hebben op operationeel vlak.

GCN General Counsel NL Corporate Legal Tech Landscape

GCN’s General Counsel NL Corporate Legal Tech Landscape

Verder vind je hieronder een overzicht van mogelijke Contract Management Software oplossingen die meerwaarde kunnen bieden voor de General Counsel.

De overzichten zijn een momentopname en beogen niet compleet te zijn, noch staat GCN in voor de kwaliteit van de leveranciers. Het beoogt de markt van de legal software leveranciers iets transparanter te maken zodat General Counsel een beter idee krijgen van mogelijke IT oplossingen die momenteel voorhanden zijn.

Samen optrekken in Legal Tech

Op het GC NL Najaarscongres 2016 werd geopperd dat het goed zou zijn als GCs in gezamenlijkheid een standaard gaan ontwikkelen ten aanzien van de verdere automatisering van de processen van de juridische afdeling. Waarom allen separaat het wiel uitvinden? In dat perspectief is de GCN Denktank Legal Tech & Operations opgezet. Geef je nu op voor deze Denktank en denk mee en deel kennis!

Info en aanmelden

General Counsel NL Denktank Dispute Resolution 15 april (online)

Resultaten General Counsel NL Litigation Survey 2021 en
Litigation Management binnen Shell International

Info en aanmelden
Join us

Het grootste kennisnetwerk voor General Counsel en Chief Legal Officers

Sluit je ook aan bij hét professionele peer-to-peer netwerk

Join us