’Narcisme in de bestuurskamer'

Op donderdagmiddag 18 april vindt een geweldig boeiende GCN Denktank bijeenkomst plaats over ’Narcisme in de bestuurskamer’. Belangrijk voor GCs van elk bedrijf! 
 
Een zekere mate van narcisme is noodzakelijk om de top van een organisatie te bereiken. In deze zin heeft narcisme geen negatieve bijklank. Een CEO, CFO of andere bestuurder zal immers moeten beschikken over zelfwaardering, een drijfveer om gezag te oefenen en de capaciteit om anderen te motiveren. Maar narcisme is een persoonlijkheidskenmerk dat door de zucht naar macht en erkenning ook verstrekkende organisatorische invloeden kan hebben, bijvoorbeeld op de financiële resultaten, de ‘tegenmacht’ en de fraude gevoeligheid. 
 
Dr. Antoinette Rijsenbilt, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en expert op dit terrein, neemt ons op een interactieve en meeslepende wijze mee naar de wonderlijke wereld van ‘persoonlijkheden van bestuurders’ en de impact van narcisme op de organisatie. Ook onze eigen persoonlijkheid als topmanager wordt onder de loep genomen. 
 
Na deze introductie gaan we uiteen in kleinere groepen om onze ervaringen en gedachten als GCs en CLOs rondom dit onderwerp met elkaar te delen. Wat kunnen we ervan leren richting onze leidinggevenden en in hoeverre ben je zelf narcistisch? We sluiten af met een drankje. 
 
Dit keer vindt de GCN Denktank plaats op 18 april van 15.00u tot 18.00u en zijn we te gast op het prachtige kantoor van GCN Partner Windt Le Grand Leeuwenburgh aan de Blaak 555 in het centrum van Rotterdam. 
 
Graag als je je via onderstaande button wilt aanmelden of afmelden.

Dr Antoinette Rijsenbilt

Antoinette Rijsenbilt

Dr. J.A. (Antoinette) Rijsenbilt studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (doctoraal 1991, doctoraat 2011), psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde de bevoegdheid tot 1e graad docent aan de Vrije Universiteit. Antoinette heeft als econoom vele jaren ervaring opgedaan in het bedrijfsleven.

Zij heeft diverse financiële functies vervuld, zowel in internationale organisaties als in het Nederlandse MKB. Sinds 2009 is zij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar onderzoek richt zich op persoonlijkheden van bestuurders en impact op de organisatie.

Programma

Ontvangst en inleiding door dr. Antoinette Rijsenbilt

Pauze

Break-outs

Wrap up

Einde

registratie

locatie

Windt Le Grand Leeuwenburgh

  • Adres: Five55, Blaak 555, 3011 GB Rotterdam
  • Parkeren: Parkeergarage Markthal, Dominee Jan Scharpstraat 306, 3011 GZ Rotterdam
  • Van parkeergarage naar het adres is 5 minuten lopen. De ingang van het kantoor is op de hoek van de Blaak en de Hoogstraat (vlak naast de Coolsingel) aan het pleintje waarop het beroemde beeld van Pim Fortuyn staat. Het makkelijkste is om ‘Korte Hoogstraat’ aan te houden.