Diversiteit in legal teams: kiezen voor de kracht van het verschil vraagt lef en leiderschap

Diversiteit was lang een heikel begrip in het juridische werkveld, dat door velen conservatief wordt genoemd. De zichtbaarheid en erkenning van vrouwen, andere culturele achtergronden en Lesbians, Gays, Bisexuals en Transgenders (LGBT’s) binnen de juridische beroepsgroep ontwikkelde zich relatief langzaam. Maar nu, anno 2017, is de meerderheid van de rechterlijke macht vrouw en ook aan […]

You are unauthorized to view this page.

Over de auteur(s)

Lieselot Oosterkamp
Lieselot Oosterkamp vervult sinds 2008 de rol van Managing Director bij Baker McKenzie Amsterdam en is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van dit kantoor. Hiervoor was zij werkzaam bij Schiphol Group, waar zij diverse managementfuncties vervulde. Oosterkamp volgde managementopleidingen aan onder meer de Vrije Universiteit en Harvard Businessschool.
Corinne Schot
Corinne Schot is sinds 2011 partner Banking & Finance bij Baker McKenzie Amsterdam. Zij is expert in derivaten, structured finance en internationale financiële regelgeving en adviseert onder meer grote internationale financiële instellingen, verzekeraars en (pensioen)fondsen. Sinds 2014 is Schot Member of the Board van Baker McKenzie Amsterdam.