Schermafbeelding 2014-05-15 om 09.43.24Op donderdag 19 juni 2014 van 14.30 tot 18.30 uur staat de General Counsel NL Themabijeenkomst in het teken van Leiderschap, Management en Ethiek . Onze gastheer is de Director Legal & Compliance en Company Secretary van Atradius: Martijn van Gils.

Als General Counsel heb je verschillende rollen. Je leidt een afdeling, draagt verantwoordelijkheid voor Juridische Zaken en bent vaak ook vertrouwenspersoon van het Bestuur en de Commissarissen. Als spin in het web hoor en zie je veel. Dit leidt nog wel eens tot uitdagende ethische dilemma’s. Wat is daarbij jouw positie? Hoe kan je hier het beste mee omgaan en hoe kan je je hierop voorbereiden? Op basis van stellingen gaan we hierover onder deskundige begeleiding in discussie, en delen we veel tips & tricks. 

Opzet van de middag

De bijeenkomst start met een korte inleiding door onze host Martijn van Gils waarna Eric Hooftman ons bijpraat over de meest actuele trends rondom leiderschap, management en ethiek. De bijeenkomst is vervolgens onderverdeeld in de volgende onderdelen:

1.  Setting the scene: Beeld van de meest actuele trends en ontwikkelingen rondom leiderschap, management en ethiek

  • Deskundige, tevens moderator van de middag: Eric Hooftman, Managing Partner Krauthammer NL (training, coaching & consulting)

2.  Corporate Governance: Update van de relevante juridische en regelgevende kaders voor het optimaal functioneren van de GC

  • Deskundige: Prof. Geert Raaijmakers, Partner NautaDutilh en hoogleraar VU Amsterdam

3.  Managen van juristen: Welke specifieke vaardigheden zijn nodig en handig om (vak)juristen goed aan te sturen? Hoe kan je die het beste leren?

  • Deskundige: Ep Hannema, Managing Partner Norton Rose Fulbright NL

4.  Crisissituaties: The shit hits the fan: waarmee heeft een GC specifiek rekening te houden? Bijvoorbeeld qua communicatie en stakeholders management.

  • Deskundige: Rob Schuyt, Managing Director bij Alvarez & Marsal NL

Al deze onderdelen worden behandeld doordat de moderator per onderdeel aan de deskundige een aantal stellingen en dilemma’s voorlegt. Hierop reageert de deskundige en gaat in op de context en wordt – onder leiding van de moderator – per onderdeel met de aanwezige GCs en panelleden van gedachten gewisseld over de stellingen en dilemma’s. Tips worden uitgewisseld.

Het panel bestaat naast de genoemde drie deskundigen uit:

  • Wanda van Engelen, Director Corporate Legal Affairs bij Greif Inc.

  • Martijn van Gils,  Director Legal & Compliance en Company Secretary bij Atradius

  • Dick Stuyfzand, Vice-President & General Counsel bij Arizona Chemical Company

Aansluitend maak je via de GCN Round Tables (max. 6 personen) kennis met andere de andere deelnemers zodat je jouw belangrijkste uitdagingen van het moment – indien je dat wenst – kan delen, en direct kan horen hoe zij met je uitdaging zouden omgaan. Ook geeft het de kans om in kleiner gezelschap verder te discussiëren over het thema. Dit onderdeel wordt altijd zeer hoog gewaardeerd. We sluiten af met een borrel.

Inschrijven & Programma

Deze GCN bijeenkomst staat open voor General Counsel die zich via www.generalcounsel.nl hebben aangesloten bij GCN. Wij verheugen ons op je komst en horen graag of we op je kunnen rekenen. Klik hier en schrijf je nu in

Ben of ken je een General Counsel die zich nog niet heeft ingeschreven via onze website maar die wel naar de bijeenkomst wil komen om eens vrijblijvend kennis te maken met het netwerk voor General Counsel? Meld je aan of geef het door via info@generalcounsel.nl

Verdere details van het programma vind je hier: Programma Leiderschap, Management en Ethiek

Met vriendelijke groet,

GC.009.13 Logo compact CMYK

 

Voor meer info: Petra van Hilst (06 4106 9433) en Michiel van Straaten (06 1483 7202)