AVG: Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) een must-have?

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Bedrijven staan voor de uitdaging tijdig aan de (nieuwe) verplichtingen te voldoen. Heeft de Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO)  toegevoegde waarde? Kortom: FG of DPO wat heb je eraan en moet je er een hebben? Is de FG of DPO […]

You are unauthorized to view this page.

Over de auteur(s)

Hester de Vries

Hester de Vries en Rosalie Heijna zijn Privacy-recht advocaten bij het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Zij maken deel uit van het team binnen Kennedy Van der Laan dat zowel Nederlandse als internationale ondernemingen en overheidsorganen ondersteunt bij kwesties rondom (EU-)privacyregelgeving.

Het team Privacy houdt zich naast de advisering over privacy vraagstukken in een breed scala aan sectoren bezig met de ondersteuning bij complete implementatie van privacy compliance in bedrijven en organisaties en bij onderzoeken en handhavingstrajecten van de toezichthouders, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Rosalie Heijna