De nieuwe tijd voor GCs: open normen, implementatie en cultuur

Digitalisering en globalisering beïnvloeden de samenleving, inclusief het bedrijfsleven, in steeds sterkere mate. Machtsverhoudingen verschuiven: van de traditionele industrie en (financiële) dienstverleners naar disruptieve technologie, zoals bitcoin, blockchain en gebruik van de cloud, en nieuwe exponentieel groeiende bedrijven, zoals Uber, AirB&B en “FinTech”. Ook de toegenomen macht van de publieke opinie, met name via Social […]

You are unauthorized to view this page.

Over de auteur(s)

Peter Kits
Peter Kits is partner bij Deloitte Legal in Amsterdam en heeft de afgelopen 10 jaar ruime ervaring opgedaan in het IP/IT&Privacy domein. Peter is gespecialiseerd in advisering (nationaal en internationaal) over intellectuele eigendomsrechten als ‘activum’, zoals ten behoeve van licentie- en distributie structuren, overnamen en ‘tax restructuring’ zoals transfer pricing projecten. Tevens heeft Peter ruime ervaring opgedaan op het gebied van ICT contracteren (cloud computing, outsourcing, en big data) en privacy, voornamelijk in multidisciplinair verband (samen met tax, IT consulting en audit specialisten).
Gert-Jan van Dalen
Gert-Jan van Dalen is Director bij Deloitte Legal in Amsterdam en is gespecialiseerd in M&A, joint ventures en critical contracting (in een internationale context). Voordat Gert-Jan in 2015 terugkeerde naar Deloitte, was hij onder andere GC van een “leading multinational marine services provider to the Oil & Gas industry” met vestigingen in zo’n 30 landen. In die hoedanigheid heeft hij ruime ervaring opgedaan met (de implementatie van) compliance programma’s, een contract managementsysteem en het uitonderhandelen van complexe commerciële contracten in een kapitaalintensieve, internationale omgeving.