Niet goed leesbaar? Bekijk de online versie

15 mei 2018

Beste General Counsel,

Tijdens het General Counsel NL Jaarcongres 2018 op 19 april hoorden we hoe GCs zich aanpassen aan nieuwe business modellen en de veranderende tijd. Lees hier het uitgebreide verslag van deze inspirerende dag en zie hieronder de video impressie en een uitgebreid interview van GCN met Matt Fawcett, GC van NetApp. Verder vind je in deze GC NL E-News een aantal zeer actuele bijdragen over ontwikkelingen voor GCs op het gebied van Tax & Finance.

 

 

Interview Matt Fawcett, GC of NetApp

 

Globalisatie in de fiscale regelgeving

 

De strijd tegen belastingontwijking en belastingontduiking heeft tot internationaal gecoördineerde aanpak en strengere fiscale regelgeving voor bedrijven geleid. Wibren Veldhuizen en Vladimir Zivkovic van Baker McKenzie vertellen meer.

Rutte III: Nederlandse vestigingsklimaat

 

Nederland staat bekend om zijn gunstige fiscale vestigingsklimaat. Anthony Hellegers van Hill Knowlton Strategies geeft zijn opinie over de kabinetsplannen. 

De Tax Deed bij overnamecontracten

 

Bij elke overname speelt fiscaliteit een grote rol. Michiel Sunderman van Clifford Chance beschrijft het nut van een separate Tax Deed, waar de fiscale bepalingen in staan bij overnames. 

Mandatory Disclosure

 

Het nieuwste wapen in de Europese strijd tegen belastingontwijking en belastingontduiking is “Mandatory Disclosure”. Rens Bondrager van Allen & Overy legt uit wat de consequenties daarvan zijn

Further limitation of interest deduction

 

New rules may affect the financial covenants borrowing tax payers may have agreed in loan agreements. Pieter-Paul van Rhijn and Jack Schrijver van Dentons Boekel explain further

Financiering en fiscaliteit

 

Dit voorjaar heeft niet alleen warmterecords gebroken. Ook in de corporate fiscale wereld is de temperatuur inmiddels behoorlijk opgelopen!  Remco Smorenburg van Norton Rose Fulbright deelt de nieuwste fiscale trends voor GCs

Einde verpandingsverbod vorderingen?

 

Minister Dekker wil kredietverlening aan bedrijven een extra impuls geven door een einde te maken aan verpandingsverboden van vorderingen. Roderick Mutze en Frank Haak van Stek geven een toelichting

Gevolgen invoering IFRS 16 voor GCs

 

Voor GCs is een taak weggelegd voor het monitoren en coordineren van de implementatie van IFRS 16 voor 1 januari 2019. Robin Thevissen van Van Benthem & Keulen deelt een stappenplan.

A global look at dismissal regulations

 

The Deloitte International Dismissal Survey examines dismissal legislation across 45 countries and also provides dismissal cost projections from an employer’s perspective. For more information see the article of Sashil Durve and Anne-Marie van den Belt of Deloitte Legal.

De GC en Legal Operations

 

Het takenpakket van de GC is de afgelopen 10 jaar enorm uitgebreid. Het efficiënt en zakelijk runnen van de afdeling is een competentie die de GC moet beheersen doch die steeds vaker door de Chief Legal Operations Officer wordt uitgevoerd. Jan Scholtes van ZyLAB licht toe.

GC NL Benchmarkonderzoek 2018

 

Alle GC in Nederland ontvangen in juni een uitnodiging om deel te nemen aan het 3de GC NL Benchmarkonderzoek. Lees hier wat het onderzoek je oplevert en waarom deelname interessant voor je is.

Where General Counsel meet

and share best practices

GC Executive Program

Register now for the next run of the General Counsel Executive Program, the “Mini-MBA” for GCs:
October 14-19th, 2018

More info GCEP

GC NL Intervisie

In juni treffen alle GC NL Intervisiegroepen elkaar weer. Waar?

  1. Adam 1: 21 juni Host: Gea Voorhorst I BPD Group
  2. Adam 2: 12 juni Host: Enrique Boerboom I AHOLD
  3. Adam 3: 14 juni Host: ntb
  4. Adam 4: 20 juni Host: Laurence de Wit | TMF Group
  5. Amersfoort: 14 juni Host: Petra van Hilst I GCN
  6. Utrecht: 19 juni Host: ntb
  7. DH/Rdam 119 juni Host: Nicole Evers I  EY
  8. DH/Rdam 2: 19 juni Host: ntb
  9. Zuid-NL: 21 juni Host: Danielle Adams | Vebego
  10. International GC: 12 juni: ntb

Info GCN Intervisie

GCN Denktank

Op 5 juli treffen de deelnemers van de Corporate Legal Tech Denktank elkaar bij DigiBase in Nieuwegein. Laurens Bruggink, Hoofd JuZa van VolkerWessels host deze bijeenkomst. Begin juni ontvangen de deelnemers meer informatie.

Info GCN Denktanks

Partner Activiteiten

GCN Partners organiseren interessante bijeenkomsten gericht op GCs en hun teamleden. Deze brengen wij hier graag onder de aandacht.

Lees meer

GC NL Nieuwsbrieven

Di 26/06
Legal TechnologyDi 11/09
It’s all about ContractsDi 06/11
Legal Operations & Sourcing

Di 18/12
Vooruitblik 2019

Deelnemen aan GCN?

Nog niet aan boord van GCN? Meld je aan en word ook GCN-er!

Meld je aan

voorkeur wijzigen | contactafmelden

Twitter

LinkedIn

Website