Button-GCNOm het jaar organiseert GCN de General Counsel Award. GCN wil met de General Counsel Award zoveel mogelijk bekendheid, waardering en standing aan de General Counsel Nieuwe Stijl geven en degenen die hierin voorop lopen een podium geven: een rolmodel voor andere ondernemende General Counsel die zich willen ontwikkelen.

Iedereen kan dan eenvoudig een General Counsel nomineren. Elke genomineerde General Counsel heeft zo zijn of haar eigen bijzondere prestaties. De jury bestond die jaar uit Huub Willems, Malinda Miener en Maurits Duynstee.

Uit een flink aantal nominaties heeft de jury van de General Counsel Award begin september drie finalisten geselecteerd. De finalisten gaven op het General Counsel NL Najaarscongres een presentatie over hun werk en uitdagingen als General Counsel, hun team en de relatie met de business. Allen op hun eigen originele manier. De finalisten werden na hun pitch beoordeeld door de jury. Daarnaast mocht het aanwezige publiek ook stemmen. Het juryoordeel en de stem van het publiek telden beiden voor de helft.

De finalisten werden door de deskundige jury onder andere op de volgende criteria beoordeeld:Schermafbeelding 2017-10-09 om 13.14.42

  • Innovatie
  • Leiderschap – Making Impact
  • Vaktechniek
  • Zakelijk inzicht

 

 

GeneralCounselAward-141Max Hübner, Director Corporate Legal & Tax bij PGGM

Max Hübner deed als eerste finalist de aftrap. Uit zijn presentatie kwam duidelijk naar voren dat hij de uitgangspunten waar zijn legal department voor staat helder en duidelijk heeft geformuleerd en een echte teamplayer is. Max luistert en stelt zich open op. Hij geeft zijn teamleden veel verantwoordelijkheid en de ruimte om verder te groeien. Verder motiveert hij zijn mensen en stelt zich als leider in dienst van het team en houdt daarbij richting de business duidelijk focus op de kwaliteit en de prijs/kwaliteitsverhouding van de geleverde diensten. Hij heeft duidelijk een sterke operationele en business focus zonder de menselijke factor uit het oog te verliezen.

GeneralCounselAward-148Barbara van Koppen, SVP Corporate Center & General Counsel bij KLM

Take a chance on me…Barbara van Koppen kwam meteen met een klassieker binnenvallen en leverde een enorm energieke pitch af. Samen met haar KLM collega’s had ze een hele gepassioneerde video gemaakt waaruit duidelijk naar voren kwam dat zij als collega’s als een blok achter hun GC staan. Barbara stelt zich breder dan enkel juridisch op door strategisch mee te denken en begrijpt de business. Zij heeft een scherp zakelijk inzicht en is een moderne manager en leider. Ze stond er en was niet te missen. Chapeau!

 

GeneralCounselAward-166Thijs van der Lugt, General Counsel bij Aalberts Industries

‘A clever person solves a problem and a wise person avoids it’, dit motto neemt Thijs mee in alles wat hij doet in zijn functie als General Counsel. Een van zijn krachten is de kunst om de vertaalslag te maken van ingewikkelde juridische dossiers naar heldere taal voor zijn collega’s. Hiermee laat hij niet alleen zien dat hij business georiënteerd is maar ook dat hij de vakkundigheid en deskundigheid van een General Counsel goed beheerst. Thijs komt met slimme oplossingen en zeer concrete voorbeelden hoe hij het juridische spectrum managet. Thijs vertelt onder andere over de bij Aalberts Industries ontwikkelde Integrity Academy en de daarvoor ontwikkelde app. Thijs deelt graag; niet alleen met collega’s maar ook met andere GC. Daarnaast vertelt hij zijn verhaal met veel humor en energie, is zeer snel, scherp en to the point.

GeneralCounselAward-293And the winner is

Ondanks de stevige concurrentie van de twee andere finalisten heeft Thijs van der Lugt door zijn vlammende betoog de General Counsel Award 2017 – 2018 in de wacht gesleept. De jury, onder voorzitterschap van éminence grise Huub Willems, roemde de gedrevenheid, humor, omgang met de business, het besef om te delen met anderen en de aantoonbare praktische resultaten van Thijs.

GCN is trots op alle finalisten en feliciteert Thijs met zijn overwinning!

Hieronder een foto-impressie van de General Counsel Award 2017-2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Join us

Het grootste kennisnetwerk voor General Counsel en Chief Legal Officers

Sluit je ook aan bij hét professionele peer-to-peer netwerk

Join us