Graag heten we je van harte welkom bij General Counsel Netherlands (“GCN”), de beroepsorganisatie voor General Counsel en andere eindverantwoordelijke (bedrijfs)juristen. Wat heeft GCN je te bieden? Lees en bekijk (in het fimpje) hieronder meer over onze belangrijkste activiteiten.

Belangrijk
Aan het begin van elk kalenderjaar ontvang je de digitale GCN Save-The-Date Agenda waarmee je eenvoudig alvast de GCN-activiteiten kunt blokkeren in je agenda. We raden je van harte aan dit te doen omdat agenda’s snel vollopen! Let wel: daarmee heb je je nog niet daadwerkelijk opgegeven voor de activiteiten. Per activiteit ontvang je tijdig van ons separate uitnodigingen, waarna je je eenvoudig kunt aanmelden. Zolang het Covid-virus nog onder ons is ontmoeten we elkaar online maar we hopen dat we elkaar ook snel weer face-to-face ontmoeten.

General Counsel NL Jaarcongres en General Counsel NL Najaarscongres
Twee keer per jaar – in april/mei en in oktober – organiseert GCN een bijzonder congres voor de GCs die zijn aangesloten. Deze congressen worden druk bezocht en bieden steeds veel ruimte om nieuwe peers te ontmoeten. We zoeken bijzondere locaties uit en de bijdragen van verrassende keynotes zijn kort en krachtig. De nadruk ligt op kennisdeling over bepaalde actuele onderwerpen in de informele GCN Roundtables (verzorgt door GC-peers en een vertegenwoordiger van een GCN-Partner) en diverse persoonlijke kennismakingen. Steeds is de basis een actueel thema dat specifiek vanuit het oogpunt van een GC wordt behandeld. Professionaliteit en gezelligheid gaan tijdens de General Counsel NL congressen hand in hand.

General Counsel NL Intervisiebijeenkomsten
Meerdere malen per jaar organiseert GCN regionale General Counsel NL Intervisiebijeenkomsten. De meeste van deze bijeenkomsten zijn ontbijtsessies: van 8.00u tot 9.30u. De samenstelling van de Intervisiegroepen blijft min of meer constant, waardoor je elkaar goed leert kennen en je ook gemakkelijk contact houdt met elkaar. Aan de hand van thema’s en door GCs aangedragen onderwerpen, worden onder leiding van Petra van Hilst of Michiel van Straaten van GCN, kennis en ervaringen gedeeld. Heel praktisch en laagdrempelig. Omdat je in principe elke keer bij een andere GC op kantoor bent en de host steeds start met een korte inleiding over ‘zijn of haar uitdagingen en bedrijf’, kom je bovendien op plekken waar je anders nooit zou komen. Soms compleet met een rondleiding. Behalve heel nuttig, ervaren veel GCs de GCN Intervisiebijeenkomsten daarom ook als erg leuk. We stemmen deelname aan een specifieke regionale intervisiegroep graag nader met je af.

General Counsel NL Nieuwsbrieven
Gedurende het hele jaar publiceert GCN diverse General Counsel NL Nieuwsbrieven met niet alleen nuttige informatie over GCN, maar bovenal ook inhoudelijke bijdragen die zoveel mogelijk zijn geschreven voor de specifieke uitdagingen van eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen. Naderhand kan je de content van de General Counsel NL Nieuwsbrieven nog terug vinden achter de members-only login op de GCN-website, in de Diamond Box. We versturen de GCN mailings vanuit het mailadres: management@generalcounsel.nl. Wij vragen je om dit mailadres aan je contacten toe te voegen om te voorkomen dat de nieuwsbrieven en meldingen in de corporate spamfilters terecht komen.

General Counsel NL Website
Achter de login op de website vind je een schat aan relevante informatie voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen, zoals de Diamond content-box, de uitgebreide GCN-agenda en een overzicht van relevante en actuele GC-vacatures. In de welkomsmail heb je een login code ontvangen. Je kan deze zelf aanpassen.

General Counsel NL Benchmarkonderzoek
Eens in de twee jaar publiceert GCN het General Counsel NL Benchmarkonderzoek. Dit unieke onderzoek is inmiddels uitgegroeid tot een van de wereldwijd grootste Benchmarkonderzoeken onder GCs. Niet alleen zijn de resultaten representatief, maar omdat het regelmatig wordt uitgevoerd en de vragen min of meer hetzelfde blijven, geeft het ook goed alle relevante trends en ontwikkelingen aan. Over onderwerpen als: de positie van de GC, het takenpakket, je eigen ontwikkeling, de omvang van de afdelingen, de budgetten en de salarissen en ook over het inhuren van derden, kostenmanagement en technologische innovaties. Je kan de laatste versie van het General Counsel NL Benchmarkonderzoek downloaden via de GCN website.

General Counsel Award
Eens in de twee jaar organiseert GCN de uitreiking van de General Counsel Award. Het idee hierachter is om General Counsel die bijzonder actief bezig zijn met verdere professionalisering van het vak een podium te geven om hun visie en ervaringen te delen. Waardoor alle General Counsel zich verder kunnen ontwikkelen. Iedereen kan een GC voor de Award nomineren en een deskundige onafhankelijke jury selecteert drie finalisten. Deze GCs geven ieder tijdens het General Counsel NL Najaarscongres een korte presentatie waarna ter plekke de winnaar wordt gekozen. Ook jij kan nomineren of genomineerd worden! De komende General Counsel Award vindt plaats in de herfst van 2021.

General Counsel NL Denktanks
Wanneer GCs daar behoefte aan hebben worden speciale Denktanks in het leven geroepen om met GCs die dat interessant vinden meer de diepte in te gaan over bepaalde onderwerpen. Momenteel bestaan er Denktanks over Dispute Resolution en over Legal Technology & Operations. Je ontvangt uitnodigingen voor deze bijeenkomsten.

General Counsel NL Magazine
Aan het einde van ieder jaar publiceert GCN het informatieve General Counsel NL Magazine, vol met beeldmateriaal, waarin wordt teruggekeken op het afgelopen jaar en vooruit wordt gekeken naar het nieuwe jaar. Het General Counsel NL Magazine wordt niet alleen verspreid onder zo goed als alle GCs in Nederland, maar ook zoveel mogelijk persoonlijk gestuurd aan al hun CEO’s en CFO’s. Met als achterliggende gedachte dat ook de C-Suites in Nederland steeds beter worden geïnformeerd over de professionalisering van de General Counsel positie.

General Counsel NL LinkedIn groep
Sluit je ook aan bij de General Counsel NL LinkedIn groep. Hier vind je relevante updates en informatie en kun je ook zelf vragen stellen aan anderen in de groep. Deze groep is enkel voor General Counsel. Verder is GCN actief op Twitter en op YouTube.

General Counsel Executive Program
GCN is de initiatiefnemer van het exclusieve General Counsel Executive Program. Dit is een academisch Engelstalig mini-MBA op academisch niveau voor General Counsel uit de hele wereld. De Lead Instructors zijn hoogleraren en andere experts van toonaangevende universiteiten en business schools uit diverse landen. De opleiding staat in het teken van onderwerpen zoals o.a. C-Suite Strategic Management, Corporate Governance vanuit strategisch perspectief, Reputatiemanagement, Intercultural Management, Legal Operations & Legal Technology en Effective Leadership. Steeds heel specifiek behandeld vanuit het oogpunt van de General Counsel die het perspectief vanuit de C-Suite op zijn of haar functie nog beter wil begrijpen en invullen. Alle informatie vind je op de website www.gcexecutiveprogram.com.

Alle belangrijke data 
Alle opkomende GCN activiteiten en details daaromtrent kan je ten alle tijden [wel even inloggen] vinden op de uitgebreide online GCN Agenda.

Tenslotte
De eerste periode dat je deelneemt aan GCN is van het moment van aanmelding tot en met 31 december van dat jaar. Vervolgens is deelname steeds van 1 januari tot en met 31 december van een jaar en wordt deelname steeds met een kalenderjaar verlengd, tenzij uiterlijk 31 oktober van een lopend jaar rechtsgeldig is opgezegd.

Nogmaals van harte welkom bij GCN: we kijken er naar uit om je binnenkort te ontmoeten!

Petra van Hilst en Michiel van Straaten, Founders van GCN

+31 6 41069433 | +31 6 14837202

LinkedIn | LinkedIn

info@generalcounsel.nl